Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záložní zdroj

Od: valdemar® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo technicky zdatný, jaký mám koupit záložní zdroj ... raději od začátku : Měla jsem v domě centrální vytápění poháněné čerpadlem, a abych měla klid, když odjedu do práce, pořídila jsem k čerpadlu záložní zdroj, vlastně přepínač (Elston) na baterii pro případ, kdyby byla přerušena dodávka el.proudu. Pak jsem se přestěhovala a zde je jiný typ topení, takže jsem si to zařízení nechala připojit k počítači. Tři roky to fungovalo bezchybně, i při odstávce mi počítač i televizi krmila baterie až 8 hodin, pak najednou zasmrděl a skončil. Chci koupit nový, opravář TV mi poradil, že mám koupit raději takový, aby měl výkon kolem 1 kW, ale ten Elston měl výkon 30 W, což se mi zdá jako velký rozdíl. Taky si vzpomínám, že před Elstonem jsme koupili NZ UNI, ale ten nefungoval, protože měl trapézový výstup (jak nám kdosi vysvětlil), ale my musíme mít čistou sinusoidu --- to už se úplně vymyká mému chápání. Osvětlí mi někdo tento problém? Podotýkám, že baterie je v pořádku. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak předpokládám, že zdroj co by měl 30W je asi nějaká chyba, neboť určitě nemohl krmit TV, PC a případně čerpadlo...

Lepší je určitě čistá sinusovka, ale ta má v podstatě jen význam u oběhového čerpadla že má příjemnější zvuk, trapéz jinak bzučí... U TV a u PC kde se používají pulzní zdroje to vůbec nevadí... Já bych doporučoval zdroj opravdu kolem cca 1kW...

Zdroje co jsou na hranici zátěže nezvládají zpravidla start zdrojů, či rozběh motorku apodobně... To byl zřejmě i ten zádrhel u toho minulého měniče...

Jen by mě zajímalo jak máte výkonnou baterii, že to vše utáhla až 8 hodin... PC s monitorem kdyby mělo jen 250W, TV kdyby měla jenom 70W po dobu cca 8 hodin je 2,5kW... Což je při 12V baterii cca 200Ah , to jsou řádově 3kusy baterie do auta...

hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Záložní zdroj je na obrázku a baterie je AKUMA VORTEK L5 100 12V 100Ah 800A EN, snad jsem to správně opsala ze štítku. Těch 8 hodin jsem si nevymyslela, fakt. Jednou nešel proud 2 dny, a ten zdroj začal cca po těch osmi hodinách teprve pískat. Zdravím

Záložní zdroj

OK, to je vyloženě záložní zdroj pro oběhové čerpadlo... Tak je předpokládám dělaný aby oběhovku rozběhl... Největším problémem je rozběh motoru a ten tu je zřejmě vyřešen...

hodnocení

0x

Vybírat záložní zdroj není jednoduché. Zde si můžete trochu počíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]