Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená služby spojené s bytem

Od: candies94 odpovědí: 3 změna:
Zdravím
Potřebovala bych poradit
Jsem v pronajmu
Mám smlouvu a všechno platím řádně nájem a další poplatky
Pronajímatel mi přinesl vyúčtování za rok voda a topení
Nedoplatk např. 10 tisíc
Ve smlouvě mám stanoveny nájem xxx. a pak tam je tepla voda studenta a topení a služby spojené s bytem xxx
Řekli jsme ze dáváme např. 3tisíce na tyhle věci topení voda a služby spojené s bytem
Ze je to blbost když si vypočítáme ze to nesedí vycházelo by to ze měsíčně pronajímatel na tyhle všechny věci platí pouze 1300
Sám se divil když jsem si ho zavolala ze tam neposílala sice 3000 ale 2900 a ze musí zajít na banku a tak dále aby zjistil proč tam není těch 2900 a jen 1300
Za 2 dny přišel s papírem ze zálohy na těch 1300 sedí ale ze platím i správu bytu a pozemku 1600 ze to vychází
Říkám mu ze to nemám ve smlouvě a on ze to je v těch službách spojené s bytem
Ale služby spojené s bytem není správa a bytu a pozemku snad?
Poraďte co mám dělat
Diky moc za každou radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemáte-li ve smlouvě dohodnuto jinak, platí odst. 2.

NOZ § 2247

(1) Strany si ujednají, která plnění spojená s užíváním bytu nebo s ním související služby zajistí pronajímatel; schází-li takové ujednání, použije se ustanovení odstavce 2.

(2) Pronajímatel zajistí po dobu nájmu nezbytné služby. Má se za to, že nezbytnými službami jsou dodávky vody, odvoz a odvádění odpadních vod včetně čištění jímek, dodávky tepla, odvoz komunálního odpadu, osvětlení a úklid společných částí domu, zajištění příjmu rozhlasového a televizního vysílání, provoz a čištění komínů, případně provoz výtahu.

111®
hodnocení

0x

já se domnívám,že sem patří jen úklid osvětlení společných prostor, komín, výtah atp. Platit za pozemek je starost majitele na který mu vydělává už nájem.

figurek*
hodnocení

0x

na papíře s vyúčtováním by dole na konci mělo být jméno toho, kdo roční zúčtování počítal. Obvykle to bývá někdo bytové správy bytového družstva. Najděte si kontakt a poptávejte dokument, který se obvykle jmenuje podobně jako

Měsíční předpis úhrad za užívání bytu a služby s užíváním spojené

Zavolejte tam, vysvětlete situaci a hned budete vědět na čem jste. Mrkněte se na obrázek. Tak nějak rozpis měsíčních úhrad vypadá.

Co znamená služby spojené s bytem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]