Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadice spirálová nebo flexibilní?

Od: rotorod® odpovědí: 10 změna:

dobrý den

máte někdo z Vás zkušenosti s hadici spirálovou a flexibilní? Máte někdo porovnání která je lepší pro manipuláci, práci np kolem auta, postřik venkvních kytek apod... dělku přmýšlím cca 15m a bude zapojena v garáží hned vedle dveří. Neměl jsem v ruce ještě ani jednu, mám klasickou hadici ale chci to vyměnit za jednu nebo druhou. Jen z reklamy vím, že ta flexibilní po vypnutí přívodu vody se smrští a všechna voda vyleje. Bude to v garáži napojené na přívod natrvalo, jen pustím kulový ventil. A hadice bude pověšena na snětě na háku. Tak nevím co se mě bude hodit více. Díky za srovnání pokud někdo má.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Za mě ani jedno.

Šel bych do samonavíjecího bubnu s normální hadicí.

lidl-shop.cz/...

hodnocení

4x

Jak spirálová, tak flexibilní jsou naprosto ujeté nápady. To je fakt jen na chvilkové použití, nic to nevydrží, všude se to motá.

Nejlepší je obyčejná poctivá zahradní hadice, případně ten naviják - viděl jsem ho v Kaufu a nevypadal zle

111®
hodnocení

2x

no v Kaufu mají obě, ale za mne standart je jistota

hodnocení

0x

Není nad kvalitní, např, dvouvrstvou hadici s vnitřním opletením (v mém případě 1/2 coule). Používám jí na zahradě skoro dvacet let a je celé léto venku. Chtěl bych vidět co ta z reklamy vydrží.

kepler*
hodnocení

0x

Já bych volil klasiku, ale s navijákem na stojato. Tím odpadá to svinování a překrucování na zemi, což je docela pakárna. S tou flexibilní sice zkušenost nemám, ale nedělám si iluze o její trvanlivosti. Vypadá dost fórově, měl bych strach si kýchnout.

*stop*

janb
hodnocení

0x
Flexibilní hadice jsem měl dvě jedna vydržela jenom jednu sezonu druhá zatím drží tak uvidím jestli vydrží celé leto :D už nikdy! Pistole tečou obě od novoty, a jedna špatně vypíná.. Takže za mě klasickou ale kvalitní hadici. Ale pokud nechcete teda klasiku tak bych zkusil tu spiralovou tu flexi určitě nee.

hodnocení

0x

flexibilní nevydrží a praskne, spirálovou mám z lidlu několik let, na zalévání kytek akorát, na umití auta to moc není protože tím že má malej průměr tak dává málo vody=malý tlak na výstupu a čím víc ji natáhnete tím je to horší. Já osobně si na ní pro mytí auta připojím wapku. Velká výhoda je že se opravdu nedá zamotat narozdíl od klasické hadice takže klasiku už ani nevyndavám.

hodnocení

děkuju všem za názory, pomohly mi v rozhodování...pokoukám po bubnu :)

111®
hodnocení

0x

no ten mají také v Kaufu a bude i v Lidlu, jsem si myslel, že se nemůžeš sám rozhoupat...

ingjirimares*

Ještě podotýkám, že se mi nejvíce osvědčila klasická hadice v kvalitnějším vydání a volně položená na zahradě. neustálé vymotávání a namotávání po každém zalití je opruz, nehledě na to, že hadice musí být navinována čistá. A že se na zahradě vyskytne bláto a posekaná tráva, která se pak dostává do bubnu, je jasné. Buben bych dal jedině tam, kde je stín ( plast na slunci dlouho nevydrží) a kde tahám hadici jen přímým a krátkým směrem. Pokud ji chcete tahat po složitějších trasách, tak volte tu první variantu - volně položit, nebo vyvěsit mimo cesty na držáky zapíchnuté do záhonů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]