Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jakou značku adhézního můstku použít v paneláku na holý panel? Bude stačit ten od den braven? Na to přijde nivelace od Mapei... Nechci, aby mi to popraskalo. Díky za rady
Adhezní můstek není povrchová vrstva.Po nanesení propojí panel s vrstvou štuku,Jaký bude štuk,taková bude stěna,.Ale podle zkušeností s jinými,protože panel j z výroby mastný,je problém po odstranění původních štuků aby nové zaručeně držely.Proto jsem při rekonstrukcích po opravě stěn na panely použil tapety.je to stoprocentní a méně náročné,levnější a hezčí.Tapet je obrovský výběr jak trvanlivých ,tak i levných a přetiratelných.
JABRAKA
Potřeboval bych to nanést na podlahu, ne na stěnu. Z podlahy jsem strhnut asfaltový potěr až na holý panel, který je však mastný a hladký. Byl mi tedy doporučen adhézní můstek, avšak nevím, jakou značku zvolit... Prý na tom hodně záleží, aby na to správně chytla nivelační stěrka... Na to příjde vinyl na klik. Díky
Na panel jedině Duvilax BD 20 žádný kontaktní-adhezní můstek! Zbytečnost !pokud na podlahu pod nivelačku pak tuplemale to není na panel,to je jen na podkladní beton!Pochybuji že jste celou podlahu vyrubal až na panel a přímo na něj pak chcete po vylití nivelací dávat podlahu (o cca 20 cm níž než původní?!)
Dodržte podmínky výrobce nivelace-ten stanovuje i použití penetrace pod nivelaci!
Tak nakonec jsem musel po domluvě s podlahářem důkladně odstranit z podlahy nálitky zbylého asfaltu a všechno napenetrovat penetrací od Mapei - která má písčitou strukturu. Na to se vylila nivelace taktéž od Mapei a výsledek opravdu stojí za to... Všechno se pěkně rozlilo, žádné praskance, všechno perfektní. KDyby někdo chtěl v paneláku nivelovat, tak mapei doporučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.