Nejste přihlášen/a.
Ahoj, přestala mi v koupelně svítit světla (4 bodovky) žarovky jsou ok. Trafo je asi taky v pořádku protože z něj vede jak do koupelny, tak ještě do dalších bodovek v kuchyni a ty svítí. Nevěděl by někdo z vás kde je problém? Díky moc.
Bez měření není vědění. Těžko Vám kdokoliv poradí bez toho, že by si to na místě prošel vadaskou.
Ale každopádně je mi divné to, že byste měli jedno trafo a pak vypínače na sekundáru pro jednotlivé místnosti. Většinou jsem to viděl tak, že vypínač spínal klasicky 230AC, někde v podhledu bylo trafo (spíše elektronika) a pak už šel sekundár přímo na svítidla.
to že máte bodovky na stropě signalizuje podhled. Napětí na objímce bodovky je? Když říkáte trafo bude tam 12 nebo 24Vstř. m možná i stejnosměrný. Nutno změřit. Co je na vypínači pro koupelnu to jste měřil?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.