Nejste přihlášen/a.
chystam se vytapet roubenku pres kachlove kamna do podlahoveho topeni,se zaloznim plynovym kotlem.nemate s tim nahodou nekdo skusenosti?vytapena plocha bude cca 100m2.
Leta jezdím do Šumavské chalupy v Srní u Sušice.Je to srubová stavba asi 200 let stará.Je vytápěná sporákovými kachlovými kamny a při trvalém topení 12 hodin je celý blok kamen naakumulován teplem tak ,že dalších 12 hodin se topit nemusí a v chalupě je příjemné teplo.V okolí jsou čtyři nově postavené chalupy - sruby ,a majitelé nenašli vhodnější způsob vytápění,než taková kamna.
tak ty pobyty v chaloupce vam docela zavidim,muj problem je v tom,ze chalupa bude trvale obydlena a pres den kdy budeme v praci se nebude prikladat,ale voda v systemu by se nemela moc ochladit,proto ten plyn jako zaloha,jelikoz tou cirkulaci odeberu z kamen dost tepla,je to jakasi pojistka kdyby to kamna neutahla sama,jsem ve fazi upresneni vnitrnich dispozic a po novem roce projekt,takze patram kde se da.vcera jsem objevil jakousi litinovou vlozku do kachlaku o vykonu 11kw a nedovedu urcit jestli to bude stacit.
Těch 11 kW by mělo stačit,ale záleží na tom,na kolik procent ji využiješ.Čím budeš topit a jak často přikládat.
JABRAKA
No, jsme na Valašsku, nějaké roubenice (dřevěnice) okolo sebe máme. Jsou to svou konstrukcí poměrně specifické objekty a jejich vnitřní pojednání záleží jen na jejich majitelích. Řeknu to asi takto: Proč si pořizujete dřevěnici, do které chcete narvat podlahové topení? Schází vám snad prostředí paneláku? Nic ve zlém...
panelaku jsem si uzil dosytosti a uz nechci a stavet ty priserne moderni domky satelitnich a jinych typu me taky nelaka a navic jsem se v drevenici narodil a je to srdecni zalezitost.mimochodem,kdo vam ohodnotil vas dotaz jako dobrou odpoved?hodnotici system mi nejak unika,ale to jen na okraj.k tomu topeni-v kachlovych kamnech je obrovsky prebytek tepla ktery dle mne musi byt timto zpusobem vyuzitelny,osloveni kamnari od tohao davaji ruce pryc,pravdepodobne proto,ze to neni vyzkousene a oni to neumi spocitat ucinnost a vymyslet vymenik,to jsem z nich dostal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.