Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytápěni roubenky podlahou

Od: hanys® odpovědí: 8 změna:

chystam se vytapet roubenku pres kachlove kamna do podlahoveho topeni,se zaloznim plynovym kotlem.nemate s tim nahodou nekdo skusenosti?vytapena plocha bude cca 100m2.

výtka
Upozornění od sys strejc 03. 12. 2009 20:31:33
Specifikujte více svůj dotaz! Co je roubenka? Myslíte snad roubenici?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Leta jezdím do Šumavské chalupy v Srní u Sušice.Je to srubová stavba asi 200 let stará.Je vytápěná sporákovými kachlovými kamny a při trvalém topení 12 hodin je celý blok kamen naakumulován teplem tak ,že dalších 12 hodin se topit nemusí a v chalupě je příjemné teplo.V okolí jsou čtyři nově postavené chalupy - sruby ,a majitelé nenašli vhodnější způsob vytápění,než taková kamna.

hodnocení

tak ty pobyty v chaloupce vam docela zavidim,muj problem je v tom,ze chalupa bude trvale obydlena a pres den kdy budeme v praci se nebude prikladat,ale voda v systemu by se nemela moc ochladit,proto ten plyn jako zaloha,jelikoz tou cirkulaci odeberu z kamen dost tepla,je to jakasi pojistka kdyby to kamna neutahla sama,jsem ve fazi upresneni vnitrnich dispozic a po novem roce projekt,takze patram kde se da.vcera jsem objevil jakousi litinovou vlozku do kachlaku o vykonu 11kw a nedovedu urcit jestli to bude stacit.

jabraka*

Těch 11 kW by mělo stačit,ale záleží na tom,na kolik procent ji využiješ.Čím budeš topit a jak často přikládat.

JABRAKA

hodnocení

topeni bude pouze drevem a na otazku prikladani neumim odpovedet,zrejme budu topit vecer a pres vikendy pokud bude nekdo doma,zatim pouze varim z vody,ale fungovat to musi.

hodnocení

roubenka je dřevěnice z roubenych klád-valašská dřevěnice,tak se jmenují u nás jinde asi roubenice

No, jsme na Valašsku, nějaké roubenice (dřevěnice) okolo sebe máme. Jsou to svou konstrukcí poměrně specifické objekty a jejich vnitřní pojednání záleží jen na jejich majitelích. Řeknu to asi takto: Proč si pořizujete dřevěnici, do které chcete narvat podlahové topení? Schází vám snad prostředí paneláku? Nic ve zlém...

hodnocení

panelaku jsem si uzil dosytosti a uz nechci a stavet ty priserne moderni domky satelitnich a jinych typu me taky nelaka a navic jsem se v drevenici narodil a je to srdecni zalezitost.mimochodem,kdo vam ohodnotil vas dotaz jako dobrou odpoved?hodnotici system mi nejak unika,ale to jen na okraj.k tomu topeni-v kachlovych kamnech je obrovsky prebytek tepla ktery dle mne musi byt timto zpusobem vyuzitelny,osloveni kamnari od tohao davaji ruce pryc,pravdepodobne proto,ze to neni vyzkousene a oni to neumi spocitat ucinnost a vymyslet vymenik,to jsem z nich dostal.

výtka
Upozornění od sys strejc 03. 12. 2009 21:13:04
Cosi jste si asi špatně vysvětlil... (z hlediska vámi zmíněného hodnotícího systému)... že by nula bylo moc?
hodnocení

asi tomu nerozumim,mel jsem zato,ze zaskrtnuta dobra odpoved se pocita,ale nejak me to netrapi.topeni to je muj problem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]