Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezkoušení patního vodoměru

Od: svj odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím Vás nevíte náhodou kdo provádí přezkoušení patního vodoměru. Na schůzi SVJ bylo odhlasováno přezkoušení patního vodoměru. Žádost o přezkoušení budu posílat majiteli vodoměru. Zajímalo by mě, kdo přezkoušení provádí, zda vodměr někam posílají nebo to dělají sami. Zda dostanu správný výstup ze zkoušky vodoměru nebo mi jen majitel napíše, že patní vodoměr je v pořádku. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vodoměr posílají do akreditované zkušebny (autorizované meteorologické středisko). Těch je v CŘ samozřejmě více.

Samozřejmě, že výsledkem zkoušky je protokol...a zkouška je zpoplatněna.

doplněno 26.04.19 10:03:

Vaše obavy jsou neopodstatněné.

Provést i laickou kontrolu není přece těžké...a laboratoř si "nelajzne" jít do rizika, aby se na nějaký podvod přišlo.

svj
hodnocení

Děkuji za odpověď. Nevíte, jestli si mohu vybrat meteorologické středisko sama, nebo má vodárenské sdružení své obvyklé? Mám trochu obavy z "ruka ruku myje".

Zařizuje váš dodavatel vody. Vodoměr vymění a ten demontovaný pošle ocejchovat.

hodnocení

0x

A tím že ho vymění a budou s ním manipulovat a dále se před zkouškou proplachuje tlakovou vodou tak se z něj vypláchnout veškeré usazeniny a na zkušebním stavu už bude měřit přesne. Vám napíšou že je v pořádku a celou zkoušku zaplatíte jako zbytečnou.

Takže pokud opravdu chcete relevantní vísledky požadujte zkoušku vodoměru bez demontáže na místě. Máte na to právo akorát vodárny vám budou tvrdit že to nejde a musí ho poslat do zkušebny což je lež ! Protože u zkoušky na místě je mnohem větší pravděpodobnost že vodoměr zkouškou neprojde.

nase-voda.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]