Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

APU lišta- provedení zapravení

Od: dostimar odpovědí: 4 změna:
Zdravím, chtěl bych se optat na postup zapravení po výměně oken.
Mám APU lišty bez perlinky které mi instalovala firma. Potřebuji zapravit okna ale mám mezi APU listou a zdí třeba i centimetr. Je správný postup navázat lepidlo s perlinkou do drážky tvaru a ponrvhat prostor pro štuk cca 1/2 šířky drážky? Děkuji.

APU lišta- provedení zapravení

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Prohodit jádrovou nebo dolepit polystyrenem,(vnitřek raději jádro).Ta drážka je ale spíše na fasádní barvu. osobně stahuji lepidlo po vnější hrane a barvu pak po vnitřní takže pmítku taky tak a štuk po vnitřní (rozuměj vnější od špalety vnitřní od rámu okna ).Jinak na nadpraží dáváme občas polyš nebo sádrovou -je to jednudušší než to házet jádrem!

jark
hodnocení

0x

Ano je to tak.Kdyby byla mezera hodně veliká vyházet maltou a potom přetahnout perlinku s lepidlem cca do pul drážky a štuk zároven s drážkou.

hodnocení

0x
Tohle lepidlem nedaji. Jestli jo tak jsou to cunata. Musi maltou nahrubovat po listu, perlinka lepidlo a bal bych si i rozky

hodnocení

0x

Já bych to rovnou opravil maltou a pak přeštukoval. Taky jsem to udělal a je to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]