Nejste přihlášen/a.
Jak píše magdon. My to vědět nemůžeme, protože nic nevíme o tom, jaké elektrospotřebiče tam budou, nebo jsou. A podle toho se to odvíjí. Já topím elektrokotlem a vše mám na elektřinu, takže mám tarif levného proudu na 20 hodin denně. Ale pro ČEZ jsem musela mít vypracovanou zprávu od revizora. Tu jsem tam odvezla a pak poslali svého technika, který mi zapojil hodiny a uvedl to do provozu. To se neplatí, ale toho revizora jsem zaplatit musela, bylo to tenkrát 2 tisíce korun. Ale jsem velmi spokojená.
Další možnost je najít si v internetu dodavatele elektřiny, který nabízí sazbu D35d (16 hodin NT + 8 hodin VT) bez podmínek a uzavřít s ním slouvu o dodávkách elektřiny.
o zménách sazeb jsem četla před pár lety, ale neuvědomila jsem si, že nově už tu sazbu nelze přiznat (já ji pořád mám).
Děkuji za připomenutí (upozornění).
Obječkt by měl prohlídnou elektrikář či revizní technik, aby sdělil, zdali je možné bez rekonstrukce, popřípadě za jaké náklady rozvody předělat, aby jste mohl požádat dodavatele o NT. Mezitím se rozohodnete, zdali chcete jen D25 na 8hodin NT, nebo 20hodin NT. pro první stačí boiler, pro druhé istalace (nemusíte používat) elektrické topení, či tepelné čerpadlo, klimatizaci.
Podle toho se budou lišit potřeby pro zajištění NT.
Obecně, tam kde je VT, lze získat i NT. Vše je jen na Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.