Nejste přihlášen/a.
Aktuálně je výrobcem AEG nabízena 5 let záruka na celý produkt a 10 nebo "doživotní" na motor. Podmínkou je registrace produktu.
V podmínkách jsem viděl několik zvláštních údajů. Např. Produkt je nutné dovést do autorizovaného servisu. Takže jako pračku odpojím, odvezu 130km daleko a budu čekat těch 30 dnů? Ta informace je dost zvláštní...
Nesetkal jsem se s upravenými podmínkami pro delší záruku. Např. po 3,5 letech začala zlobit myčka, přijel opravář, opravil a odjel. Vše v rámci 5leté záruky.
Myčka Beko, prodloužená záruka zdarma od výrobce po registraci výrobku. Zárukami za peníze od prodejců se nezabývám.
Je třeba si zjistit konkrétní záruční podmínky prodloužené záruky pro ten konkrétní výrobek u konkrétního výrobce a dále to, jak se k nim staví prodejce. Protože záruku drží prodejce! A je dobré vše mít v písemné formě. Pak budete vědět vše a budete mít jistotu.
To, co píše pckop je sice možné, možná i časté, ale zdaleka to není pravidlem
Podmínky na AEG
8. Poskytnutá Prodloužená Záruka se nevztahuje na poškození, opotřebení, vady a jiné nedostatky domácích spotřebičů AEG, vyloučené ze Záruky v platných Záručních podmínkách společnosti ELECTROLUX, s.r.o., a dále na: (A) povrchové vady, (B) vady elektronických řídících prvků, (C) vady software a (D) poškození, opotřebení, vady a jiné nedostatky způsobené (byť i jen zčásti) použitím nevhodného čisticího nebo jiného obdobného prostředku či náplně, nedodržením Návodu k obsluze anebo montážních pokynů nebo zanedbáním řádné údržby.
9. Lhůty pro vyřizování reklamací a provádění bezplatných záručních oprav v rámci poskytnuté smluvní Prodloužené Záruky závisejí pouze na dohodě reklamujícího spotřebitele a Autorizovaného servisního střediska, u něhož spotřebitel podal reklamaci.
Takže žádných 30dní, ale jak se dohodnete. Když se nedohodnote, tak lhůta není a nebo by jí musel určit soud.
no pěkně... takže ještě toto...
Není jistý termín a nebo zanedbáním řádné údržby - což je vlastně všechno dle libosti oddělení servisáků...
Mám pračku Beko a za sebe mohu prodlouženou 5letou záruku jedině doporučit! Byla jen nutná registrace, za x dní poslali takové kupony, které si bral opravář při každé opravě. Už si nepamatuji, kolik těch kuponů bylo, ale museli nám ještě doposlat, byl to neuvěřitelný poruchový kus.
Jediná nevýhoda byla ta, že na běžnou opravu, kterou si zaplatíte, Vám opravář přijede maximálně druhý den, u těchhle oprav se vždy čekalo, minimálně 4-5 dní. Vždy v bytě, pouze u výměny bubnu a ložisek si pračku na cca 14 dní odvezli.
Nutno říct, že v té prodloužené záruce na té pračce vyměnili snad vše, od té doby stále pere a při první poruše, kterou bych musela zaplatit, půjde z baráku a opět se poohlédnu po nějaké s prodlouženou zárukou. Mně se to tedy vyplatilo a mohu doporučit.
dvě pračky a tři sušičky za 13 let - vždy v cenách nad 15tis za kus... různé značky... je to málo? Už jsem si říkal, jestli začít věřit na karmu nebo permoníky :D
Našel jsem nabídku značky LORD - pětiletá záruka bez omezení, nemá žádnou povinnou registraci, přímo na faktuře uvedena i záruka.
Znáte někdo?
Přitom tedy nevidím servisní síť - jen jednu pobočku - zástupce německého výrobce v Praze.
Podal jsem na spotřebiče dotaz a zde je odpověď.
Dobrý den,
Předně děkujeme o Váš zájem o domácí spotřebiče LORD.
Informace o servisu
Naše firma má vlastní servis + využívá smluvní servisy na všechny značky, které v ČR + SR prodáváme (LIEBHERR, LORD, NIVONA, FALMEC, Perpetum).
Funguje to tak, že při reklamaci napíšete/zavoláte na centrální telefonní číslo (viz níže) a dispečink Vám pošle nejbližšího technika domů.
Záruka 5 let na spotřebiče (2 + 3 roky bezplatný servis – vše je zdarma, díly, práce i cesta technika).
Autorizovaný servis LIEBHERR, LORD, FALMEC, Perpetum, Nivona
Centrální dispečink pro servis chlazení LIEBHERR, LORD a Perpetum a objednávky náhradních dílů. tel: +420 255 717 441 tel: +420 725 781 964 e-mail: servis@mctree.cz Staráme se o vás od objednávky po celou životnost spotřebiče.
nekteri servisni sit neuvadeji, proste pokud potrebujes opravu tak musis zavolat na jejich centralu a oni uz vse zaridi
pokud nekdo nabizi delsi zaruku tak vzdycky u toho maji odkaz za jakych podminek, kdyz to vemu za sebe tak treba BEKO by mohlo mit zaruku 10 roku ale stejne bych si ho nekoupil
Jelikož jsem měla známého, který byl zaměstnán v jednom obchodě s "elektro" a já si tam kupovala myčku a oni mi právě nabízeli tu prodlouženou záruku, tak jsem se ho zeptala v soukromí, jestli to má smysl a on mi řekl že ne. Že to je jenom dobrý trik k tomu, aby z kupujícího vytáhli víc peněz. Když pak k něčemu dojde, tak oni si většinou najdou nějaký důvod k tomu, aby člověk tu opravu zaplatit musel. Když padnete na špatný výrobek, tak se s tím budete trápit, jak zde popisuje jedna rádkyně. Celých pět volat opraváře a mít s nějakým krámem problémy, to bych to raději vyhodila. Prý je to tak, že když se to nerozbije do těch dvou let, kdy trvá normální záruka, tak prý to většinou ten výrobek vdrží bez oprav dál. Toto mi sdělil ten člověk. No a je teda fakt, že už mám tu myčku skoro pět let a ještě se neporouchala. Používám každý den. Je to značka Beko. Ale ani to není směrodatné, protože někdo může mít právě s tou samou myčkou problém a může být v jednom kuse v poruše. V tomhle je těžké dobře poradit.
Tazatel se neptal na pojištění proti poruše, o kterém mluvil ten tvůj známý.
Tady se jedná o prodlouženou záruku od výrobce, která je většinou zdarma po zaregistrování.
to si nemyslím, protože kdyby to bylo tak, tak by se tazatel na nic neptal a koupil si to s tou pětiletou zárukou, kdyby to bylo zdarma. To by přece neměl co řešit. Proč by vybíral mezi dvouletou a pětiletou zárukou, když má pětiletou zdrama? Podle mne mluví o prodloužené záruce, která se musí platit.
Nebo v tom bude ještě jiný zádrhel. Ale ještě jsem neviděla, že by prodejce, nebo výrobce, dával nějaké záruky úplně zdarma, aby to nebylo s něčím jiným, pro něj výhodným, spojené. Každý se snaží nést odpovědnost za výrobek co nejkratší, protože všichni vědí, že v dnešní době je to všechno sázka do loterie. Nikdy jsem po tom důsledně nepátrala, protože mám na spotřebiče celkem štěstí. Ale až budu něco kupovat, tak si na tuto debatu vzpomenu.
Ano, už jsem to právě udělala a dokonce se na to v rychlosti podívala. Jde o něco jiného, než jsem měla na mysli já. Ale vsadím svou hlavu, a to mám jen jednu, že tam někde bude nějaká skrytá "záhada". mohl by mi někdo vysvětlit, proč musím svůj výrobek registrovat? Oni to vysvětlují tak, že to je pro mne výhodné kvůli tomu, že mám přístup k nějakým náhradním dílům a tak dál. Ale nějak mi to "zavání". Nejsou náhodou tyto výrobky o dost dražší? Nevím, ale určitě tam nějaká ta pastička bude, když tak hezky "ptáčkovi zpívají".
Tak taky přispěji s názorem...Já jsem prodlouženou záruku zdarma ( upozorňuji na to zdarma, jinak bych do toho nešel) uplatnil u myčky ( Beko ), pračky a televize, tam to bylo ale jen na LCD panel, ale myslím že na 10 let. Během té prodloužené záruky jsem u myčky reklamoval rezivějící horní i dolní koš ( postupně), vždy bez problémů vyměněn, u pračky 2x rezivějící víko, také vždy vyměněno, vždy to bylo již po době běžné záruky. Já v tom problém opravdu nevidím. Je to vlastně jen bonus výrobce navíc, aby zaujal oproti konkurenci a dává to většinou na výrobky, u kterých si je jistý, že těch reklamací bude hodně málo, protože jsou, no řekněme, kvalitní
. A ta registrace - jak jinak chcete identifikovat při reklamaci daný výrobek? A když by ta případná reklamace v té prodloužené době nevyšla, no tak co, za tu chvilku na netu při registraci to stojí,ne?
ja zaruku navic vyuzil uz u dvou pracek ale to byla zaruka kterou sem si navic prikoupil a platila po bezne dvoulete zaruce, servis prijel, bez kecu opravil a bylo hotovo
prodlouzenou zaruku do vyrobce ( whirlpool ) vyuzivala segra u pracky, pracka mela celkem 3 roky zaruky primo od vyrobce, tesne pred koncem 3 lete zaruky ji odesel nejaky panel, zavolala na servisni stredisko, nahlasila vyrobni cislo pracky, poruchu a behem tydne bylo zdarma opraveno/ vymeneny panel, jestli pracku musela pri nakupu nekde registrovat nebo ne to netusim ale na fakture ( kupovano po netu ) bylo psane zaruka 3 roky , hned pod typem pracky
Nemám zkušenost s velkými spotřebiči, ale možná poslouží příklad , který jsem řešil. Koupil jsem si značkový zastřihovač vlasů a pro jistotu připojistil na + 2 roky záruky navíc. Tušil jsem, že se křehké nástavce mohou časem ulomit a to se také stalo a přesně až v době připojištění. V obchodě měli spoustu keců,že se jedná o mechanickou závadu,ale přesvědčil jsem je o tom, že nástavce jsou vyrobeny ze špatného materiálu a tak je v rámci připojištění vyměnili. Ale po boji. Nyní se stalo to samé opakovaně už mimo pojištěnou dobu. Řekl bych, že pokud píšete, že se vám tyto věci stávají pár měsíců po skončení záruky, tak na to máte asi smůlu. Spíš než na délku záruky bych se zaměřil na výběr značkovějšího zboží a dotázal bych se prodejce, zda-li na ten výrobek nejsou reklamace v době záruky. Pak je to již jen volba kus od kusu. Můžete narazit na kus nezproblémový a na kus, který bude závadový. Určitě bych poté řešil správnou instalaci - usazení do roviny, napojení na vodu o správném pH atd, což trvanlivost spotřebiče výrazně ovlivňuje. Podle mého názoru jakékoliv nadstandardní připojištění spěje k tomu, že se výrobce bude snažit z některých závad vykroutit a reklamaci neuznat. To se ale týká i standardní záruční doby. Podmínky záruky je potřeba proto vědět dopředu, než potom, kdy je problém. A je pak ztráta času se tím vůbec zabývat
Za prvé nejde o "prodlouženou záruku", ale o obyčejné pojištění proti vnitřnímu poškození. Měli jsme "prodlouženou záruku" u TV LG. Cena TV 14.300,- cena pojištění 3.000,- . V této lhůtě došlo k poškození. Vratka z pojišťovny 4.800,-. (4.800 - 3.000 = 1.800,-) K tomu - zabalit, odeslat. Vzhledem k velikosti za odvoz jsem zacáloval dalších 500,- . 14 dní čekáte na vyjádření. Za mě: už nikdy nebrat. Jako každá pojišťovna pouze tahá z lidí prachy. A 1.300,- na to se mohu vybodnout. To jsem si mohl rovnou koupit novou, nečekat až se ráčí vyjádřit, počkat na svoz a hodit ji k tomu.
Mě zas docela udivilo, že Hecht nabízí placené prodloužení záruky na 1 rok, 2 roky a 3 roky (viz screen v příloze). 2 roky jsou snad ze zákona povinné. Co když si nic nepřiplatím a sekařka se za 1,5 roku porouchá?
Tady vybíráte kolik let navíc chcete ke standardní dvouleté záruce.
Nicméně s HECHTem nemám dobrou zkušenost. Měl jsem HECHT sekačku asi za 8 tisíc s pojezdem, měl jsem i jejich prodlouženou záruku. Nejsem debil, abych nevěděl jak sekačku používat - studený start se sytičem, vypnout, pak už vždy startovat bez. Nicméně vždy po ca 2-3 měsících mi sekačka po "zahřátí" přestala startovat. Tedy reklamace - a po měsící mi vžy sekačku vrátili s tím, že vyměnili svíčku (což jsem samozřejmě musel zaplatit) a že to špatně používám, že nevypínám sytič a proto se svíčka zničí. Nebo že tam leju špinavé palivo, které mi stojí v kanystru několik let v garáži. Nebo že nečistím vzduchový filtr...
Později jsem je žádal, ať zkusí udělat něco třeba s karburátorem, že třeba dává špatnou směs, že to klidně zaplatím. 2x něco zkusili, platil jsem kolem 1000 a nic nepomohlo.
Nakonec jsem sekačku daroval za odvoz po 3 letech útrap i když mi zbývaly 2 roky prodloužené záruky. Do sekačky jsem nakonec nasypal víc než kdybych koupil něco kvalitnějšího a dražšího...
Jasně tam píšou "prodloužená záruka NA 1 rok" nikoliv O 1 rok, takže buď mám pravdu já, nebo jsou to magoři a neumí česky.
Nevím, jestli pomohu...
Snažím se různé elektrické nářadí kupovat v Bauhausu, kde obchod standardně (v ceně) dává pětiletou záruku. A rozdíly vidím, u některých značkových výrobků při reklamaci do dvou let dostanu opravený nebo nový výrobek, pokud reklamuji po dvouleté záruce, většinou se mi výrobek vrátí jako neopravený, z důvodu "nadměrného opotřebení". Do dvou let totiž řeší záruku výrobce, po delší době jde oprava na vrub prodejce.
U běžných větších či menších spotřebičů prodlouženou záruku nevyužívám, jsem vůči fungování této placené služby dost skeptický...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.