Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava staré kredence?

Od: climb* odpovědí: 7 změna:

Mám starou kredenc, kde vrchní deska je vinou vody zprohýbaná a popraskaná. Vrchní část chci opravit tak, že bych srovnal vrchní vrstvu, protože se jedná o větší plochu sádrou a po zaschnutí nalepit překližku?

Otázka zní,

jelikož se jedná o velkou plochu, není možné pro velké zprohýbání použít k zarovnání plochy tmel, nebo jiná lepidla!

Děkuji předem za radu climb!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

... nemůžete "přihodit" nějaký nákres nebo nejlépe nějaké foto?

... není totiž jasné, zda je třeba srovnat jenom "nějak" "jemně" zdeformovaný povrch desky ( což by neměl být asi vážný problém ), ... nebo zda je celá horní deska viditelně značně zdeformovaná a popraskaná ... a k tomu zda ještě není nějak ( a jak ) prohnutá?, ... a ( vedle estetického hlediska ) tak snižuje i možnost dokonalého uložení ( a také vedení ) skla ve vodících drážkách? *nevi*

... prostě chtělo by to vidět, jakou míru "zničení" je třeba "vyléčit". ... pak už by bylo jednodušší zvolit i nejvhodnější postup k opravení. ;)

climb*
hodnocení

Bohužel mám fotky, ale tato rubrika to neumožňuje.

To byste musel mě poslat email na moji adresu : p.budinsky@centrum.cz

Děkuji

kjanik112*
hodnocení

2x

Sádra je možná- dle jen čistě teoreticky.Stačí pak klepnout kladivem-a odskočí,nedržela by Vám.To už to radši kolem dokola olištujte přesně do roviny-jako šalung(formu).Natlučte hřebíky s větší hlavičkou.aby byly pod úrovní,ale nevylézely skrz.Pak vezměte lepidlo na obkládačky, vtlačte ho do plochy a dle obvodových lišt zarovnejte.Je to laciné a bude to pevně držet. Jako truhlář ale musím poznamenat, že u staré kredence,-mám na mysli solidní řemeslnickou práci z I.republiky nebo z monarchie- je dřevo tak vyzrálé a uklidněné,že se nepokroutí už ani pod vodou.Je-li dřevo tak zkroucené,nevěřil bych mu,desku bych vyhodil a dal ji novou.Nevíte totiž, co to zas udělá.My Vám poradíme-rozhodnutí je na Vás.Ať se daří!

hodnocení

2x

A použít pracovní kuchyňskou desku na pracovní plochu a i dozadu nastojato? Bývají velice krásné*hej*

jabraka*
hodnocení

0x

Vrchní deska je kryta dýhou,ta se namočením odlepila a zprohýbala.Pokud ji odstraníš,tak lze na povrch nalepit lecos.Novou dýhu,umakart,tapetu,jen nátěr po vykytování,také lino s dřevěným dekorem,ale nakonec se dá ta deska nahradit deskou novou.Ta původní je nalepena na několika kolíčcích a dá se sundat po trošce přesné práce.Uříznout z lamina novou a vyvrtat přesně otvory na vložení kolíků a je kredenc jako nový.

JABRAKA

doplněno 03.12.09 16:35:

Pro climba:Fotky se dají vložit jen to chce umět!

JB

climb*
hodnocení

Tak zatím díky za odpovědi. To bude pěkná fuška to předělávat. Mamina měla na desce kytky a zalívala a zalívala!

jabraka*

To velice dobře znám,takže jsem měl pořád co opravovat.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]