Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kuchařka pro úplné začátečníky

Od: toddy odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, doporučte česká kuchařka pro úplné začátečníky. Narazil jsem na tuto knihu všemi doporučovanou:

albatrosmedia.cz/...

Když jsem ale kuchařku prolistoval v odkazu. Přijde mi, že je tam hodně receptů ale bez podrobností, aby to pochopil i začátečník a minimalizovalo se spousty chyb. Chtělo by to menší počet receptů a s hojným počtem obrázků...které člověka dovedou step by step k výsledku bez předchozích znalostí. Nějaká zkušenost? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za mě nej je kuchařka pro učně.Sice jsou tam porce pro 10lidí,ale zas je to tak důkladně rozepsané,že se naučí opravdu naučí vařit každý.Já ji říkala kuchařka pro debily a naučila se podle ni vařit.

doplněno 21.04.19 12:49:

doplněno 21.04.19 12:50:

Receptury teplých pokrmů.

lmgify

Jak se ta učebnice(?) jmenuje?

lmgify

Myslím, že jsem to našel.

ulozTEČKAto/hledej?q=%22Receptury+teplých+pokrmů%22

Tisíc receptů, bez obrázků a bez popisu těch nejzákladnějších postupů. To se asi tazateli líbit nebude.:-D

toddy
hodnocení

Maminko, myslíte tím knihu viz odkaz? Děkuji za upřesnění

knihy.heureka.cz/...

hodnocení

0x

Podívala jsem se na tu ukázku z odkazu. Myslím, že je to hodně podrobná kuchařka - já jsem začala samostatně vařit v 9 letech podle staré Kuchařky naší vesnice (vydání po babičce), kde ty postupy ani zdaleka nejsou takto rozepsané. Nevzpomínám si na nějaké větší problémy. Možná se zbytečně strachujete? Jinak na Youtube je spousta videí o vaření, kde přímo ukazují postupy (to je pro začatečníky mnohem lepší než kniha).

hodnocení

0x
Kuchařka naší vesnice. Měli jsme desítky let a já koupil pro sebe opět - novější vydání. Nesmíte se bát, že něco pokazíte. Recepty v kuchařkách jsou jen jakési odzkoušené doporučení, které si každý může upravit podle vlastních preferencí.

fialka2
hodnocení

0x

Kuchařka Sandtnerová je snad v každé domácnosti. Je to ověřená klasika. Nejlepší je pro začátečníka Kuchařka naší vesnice /ale starší vydání-objevíte třeba na netu prodej/ a Vaříme zdravě a chutně. To jsou obě základní, docela podrobné a s ověřenými recepty. V těch novodobých je hodně i pochybností, spíš se orientuje na luxusní vydání a jsou hodně předražené. Dobré jsou ještě tzv. Hrníčkové kuchařky. Domnívám se, že p. Paulus vydal nějakou základní kuchařku.

Kuchařku na křídovém papíře těžko rozděláte na kuchyňské lince či stole. Budete si každý recept přepisovat apod.

To radím po zkušenostech, kdy jsem dostala něco podobného a je to víc na tzv. koukání, pokud ji nechcete do 1/2 r. zničit.

Jinak hledat recepty na netu od zkušených kuchařek - weby, podle komentářů apod. Pokud začínáte vařit, tak moc neexperimentovat. Jak se říká cvik dělá mistra. Přeji hodně zdaru.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, klasika je Vilém Vrabec - Velká kuchařka. Zdravím!

.

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]