Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakový ventil, výměna na kompresoru

Od: kubinec® odpovědí: 34 změna:

Dobrý den, prosím vás o radu.

mám kompresor kde se rozbil tlakový vnetil. Kompresor funguje, ale musím si hlídat abych ho nepřetlakoval, poněvadž není ventil, který by tlakování vypnulo.

Na netu jsem našel tento

a tady

bude stačit jen demontáž starého nefunkčního a montáž nového ventilu? Kam a kde zapojím ten káblík spínací?

děkuji

Tlakový ventil, výměna na kompresoru
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #2
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #3

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To není tlakový ventil, ale tlakový spínač, do kterého je potřeba připojit ovládací kabel. Tlakový spínač musí odpovídat provedení kompresoru.Podle tlaku na štítku a podle šroubení, kam je připojen.

hodnocení

jj, pravda, spínač to je

ventil je vedle

Aby odlehčovací ventil plnil svojí funkci, je připojen mezi zpětnou klapku a kompresor. Odlehčovací je proto, že odfouknutím vzduchu po zastavení, umožní při startu roztočit kompresor bez zátěže.

ja1
hodnocení

0x

Tlakový spínač vyměňte za nový! Toto je pěkný hazard. Kupte ale tlakový spínač s odlehčovacím ventilkem a tu hadičku co vede ze zpětného ventilu připojte k odlehčovacímu ventilku tlakového spínače.

Tlakový ventil, výměna na kompresoru #4
hodnocení

hazard to je,

kolikrát se stalo že jsem zapomel a tlakoměr ukazovat nějakych 10, taky mi lepilo když jsme se blížil k zásuvce abych to vypnul

ladis*

No nevim, kompresor z lidlu za 2490 Kc tlakuje na 10 baru, to je snad normalni tlak 8-10 atm, ne? :))

ja1
hodnocení

0x

Až pojedete někam do hypersuperbauhausu, určitě to budou mít nebo vám poradí kde tento typ mají

Z toho štítku na krytu motoru si opište typ kompresoru, a hlavně provozní tlak! Podle něj se musí koupit, nebo nastavit tlakový spínač.

Přečtu jen že je to Güde 210/něco/24

To 210 je množství vzduchu, "něco" značí tlak, 24 objem nádoby v litrech

hodnocení

jak pojedu na chalupu tak ten štítek ofotím, ale měly by to být tyto "zkopčené" údaje z netu:

Technické údaje:
* Přípojka motoru: 230 V
* Výkon motoru (P1/S3/60%): 1,5 kW
* Skutečně dodávané množství vzduchu: 120 l/min
* Obsah vzdušníku: 24 l
* Maximální tlak: 8 bar
* Počet válců:1

PS je to bezolejový kompresor, takže je v celku tichý chod, oproti klasickému olejovému taky takovému malému

hodnocení

Ani není třeba, foto se podařilo přiblížit
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #5

ja1
hodnocení

0x

8 tak je to nejvyšší tlak 8 bar.

Ten tlakový spínač bude nějaký takový, s vypínacím tlačítkem, pak se po namontování na nádobu a zapojení musí nádoba natlakovat na 8 bar podle manometru a spínač seřídit tak aby vypnul.

cesky-obchodak.eu/...

doplněno 21.04.19 11:29:

nebo takovýto:

cesky-obchodak.eu/...

doplněno 21.04.19 11:38:

Taky raději ještě změřte průměry té hadičky a hlavního připojovacího závitu tlakového spínače. Aby se pak nemuselo nic upravovat.

hodnocení

no, jenže kde a jak napojím pak ten odlehčovací ventil nebo co to je ta černá hadička?

hodnocení

Dnes jsem se k tomu konečně dostal, kruci pořád si neví rady jak tu hadicku napojit, tu starou "koncovku" odcvaknu, ale jak ji tam a k cemu napojim?

Akorát si ted nejsem jist jestli jde odšroubovat ten čudl s tou gumou co je pak nasazená ve ventilu, zítra s emusím mrknout

Něco jsem vyfotil

Tlakový ventil, výměna na kompresoru #6
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #7
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #8
ja1

Koukám na tu přechodku, (s tím O-kroužkem - zajištěnou v tělese na kompresoru z boku šroubem), ta musí jít vyšroubovat a pak jí vraťte zpět do tělesa na kompresoru. S novým O-kroužkem.

Ta umožňuje natočení t.s. do požadované polohy aby nic nepřekáželo a to bez ztráty těsnosti. Nejdřív jí našroubovat do nového t.s.- pak nasadit do kompresoru a zajistit.

No ta černá hadička příjda zapojit do odlehčovacího ventilku na NOVÉM t.sp., vždyť jsem vám tam dával fotku s červenou šipkou kam hadička příjde zapojit...

hodnocení

Ja1
Na té hadicce ten konec prostě ucvaknu? A pak následně v novém t.s. nasadím? Mě jde o to, že nevím jak je to pod krytem t.s. uzpůsobené pro nasazení hadičky?
ja1

To netuším jaký máte t.s., některé t.s. to mají na převlečnou matici, některé jen nasouvací se zajištěním posuvnou objímkou ale pro připojení hadičky netřeba lézt dovnitř pod kryt, napojení se provede pouze zvenku - zespodu.

hodnocení

Dobrá,zakoupim nejdříve tl.spinac nový okrouzek a pak budu resit tu hadicku
ja1

Nejdřív vytočte tu přechodku a s ní běžte kupovat.

hodnocení

Tak byl jsem rozebrat ten zbytek tl.sp., jedu dnes OBI zda ho tam nemají, a pokud neseženu objednávám na eshopu
Jj, přechodku beru sebou
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #9
hodnocení

prosím vas, jak se nazývá ta přechodka odborně, na netu hledám novou, ale nevím jaký přesně je to název?

zadávám redukce G14/ ... atd.a nachází mě to všechno možné jen né tu co byla namontována v tl.spnači

děkuji

ja1

Vy chcete tu přechodku kupovat? Kupovat s ní - tím jsem myslel vzít jí s sebou a zkusit jí v krámě na tlakový spínač, jestli závit souhlasí...

hodnocení

Hotovo, zakoupeno nový tl spínač za 170 Kč. Přechodka pasuje. Namontovano a tlakuji a vypíná tak jak to má být,

ja1
hodnocení

0x

Ta černá hadička příjde napojit zespodu do tlakového spínače. (Odlehčovací ventil je vestavěn přímo v něm.)

Tlakový ventil, výměna na kompresoru #10
hodnocení

jj, samozřejmě, že vše přeměřím,

ale stale netuším jak napojit tu hadičku, když ta koncovka hadičky(spínač) nemůže fyzicky vlézt skrz otvor tl. spínače zespodu

kadeb*

zdravím,

oživím téma a prosím o pomoc. Zdědil jsem kompresor u kterého je tlakový spínač odpojen a kompresor je zapojen "na tvrdo". Chtěl bych to dát zpět do kupy a tak se ptám, zda je tento tlakový spínač vhodný. Potom mě zajímá, co to je za tu černou trubku? Děkuji všem a foto pro představu přikládám..

Tlakový ventil, výměna na kompresoru #11
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #12
Tlakový ventil, výměna na kompresoru #13
ladas*

A kolik tlakuje? Tyhle stare kompresory casto ani nenatlakuji tolik, aby vypnul spinac. Uz jsou opotrebovane.

ja1

Motor z pračky, ten má tak kolem 180W, kompresor jednoválec, velká jímka...*zmateny*

Viděl bych vypínací tlak tak max 0,4 MPa aby se motor nespálil přetížením a šel zapnout i do případného protitlaku.

Tlakový spínač bych vyměnil za TSA 05 s odlehčovacím ventilkem. zabudovat zpětný ventil s odvzdušněním mezi kompresor a jímku.

Potom by i se mohl nastavit i vyšší spínací tlak (kvůli spuštění motoru a i vyšší vypínací tlak

kadeb*
Tlakuje dobře, na fotce je videt manometr s hodnotou. Radeji bych tam dal ten spinac co je na obrazku vyse, ale mate me ten dalsi vystup s cernou trubickou, či co to je. Chapu ze se nasroubuje, zapoji kabel a z nej do motoru, ale tenhle vstup nevim, zda se musi zapojit nekam... Kompresor bude pracovat obcas, nebude zatěžován každodenním uzivanim..
Omluva za pismo, pisu z mobilu..
ja1

Ten výstup s černou trubičkou na tlakovém spínači je odlehčovací ventilek, slouží k samočinnému vypuštění vzduchu z trubky mezi kompresorem a zpětným ventilem. (Po automatickém vypnutí kompresoru po natlakování jímky)

Při opětovném automatickém zapnutí se se ventilek uzavře a kompresor rozebíhá snadněji, ne do protitlaku. Pak stačí pro pohon kompresoru i slabší motor.

Mezi kompresorem a jímkou ale musí být namontovaný zpětný ventil s odvzdušňovacím výstupem, dá se koupit.

Ten jeho slabý výstup se propojí hadičkou s ventilkem na tlakovém spínači.

Tlakový ventil, výměna na kompresoru #14

ja1
hodnocení

0x

Ta koncovka,kterou tam máte vy je zbytek odl. ventilku původního spínače. Ten je potřeba odstranit.

hodnocení

jo tak teda, ponevadž na ten tl.spínač kdysi cosi spadlo, tak to je asi pozůstatek

rv*
hodnocení

0x

Nedávno jsem taky potřeboval a nakonec objednal rovnou od číňanů aliexpress.com/.... Je to napínavější, protože nikdy není jasné, co přesně dojde. Tadu naštěstí to, co jsem potřeboval s odlehčovákem a bez potřeby redukcí.

hodnocení

měřil jsem ten závit (šuplerou) co vede ven z nádoby a vnější rozměr na zvitu je necelých 13mm

to je teda jaký rozměr v ( " )

je to 1,4" nebo 1,2"?

ja1

Tlakové spínače mají běžně 1/4" závit.

ladis*

13mm je myslim 1/2" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]