Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím vás o radu.
mám kompresor kde se rozbil tlakový vnetil. Kompresor funguje, ale musím si hlídat abych ho nepřetlakoval, poněvadž není ventil, který by tlakování vypnulo.
Na netu jsem našel tento
bude stačit jen demontáž starého nefunkčního a montáž nového ventilu? Kam a kde zapojím ten káblík spínací?
děkuji
To není tlakový ventil, ale tlakový spínač, do kterého je potřeba připojit ovládací kabel. Tlakový spínač musí odpovídat provedení kompresoru.Podle tlaku na štítku a podle šroubení, kam je připojen.
Tlakový spínač vyměňte za nový! Toto je pěkný hazard. Kupte ale tlakový spínač s odlehčovacím ventilkem a tu hadičku co vede ze zpětného ventilu připojte k odlehčovacímu ventilku tlakového spínače.
hazard to je,
kolikrát se stalo že jsem zapomel a tlakoměr ukazovat nějakych 10, taky mi lepilo když jsme se blížil k zásuvce abych to vypnul
Až pojedete někam do hypersuperbauhausu, určitě to budou mít nebo vám poradí kde tento typ mají
Z toho štítku na krytu motoru si opište typ kompresoru, a hlavně provozní tlak! Podle něj se musí koupit, nebo nastavit tlakový spínač.
Přečtu jen že je to Güde 210/něco/24
To 210 je množství vzduchu, "něco" značí tlak, 24 objem nádoby v litrech
jak pojedu na chalupu tak ten štítek ofotím, ale měly by to být tyto "zkopčené" údaje z netu:
Technické údaje:
* Přípojka motoru: 230 V
* Výkon motoru (P1/S3/60%): 1,5 kW
* Skutečně dodávané množství vzduchu: 120 l/min
* Obsah vzdušníku: 24 l
* Maximální tlak: 8 bar
* Počet válců:1
PS je to bezolejový kompresor, takže je v celku tichý chod, oproti klasickému olejovému taky takovému malému
8 tak je to nejvyšší tlak 8 bar.
Ten tlakový spínač bude nějaký takový, s vypínacím tlačítkem, pak se po namontování na nádobu a zapojení musí nádoba natlakovat na 8 bar podle manometru a spínač seřídit tak aby vypnul.
nebo takovýto:
Taky raději ještě změřte průměry té hadičky a hlavního připojovacího závitu tlakového spínače. Aby se pak nemuselo nic upravovat.
Koukám na tu přechodku, (s tím O-kroužkem - zajištěnou v tělese na kompresoru z boku šroubem), ta musí jít vyšroubovat a pak jí vraťte zpět do tělesa na kompresoru. S novým O-kroužkem.
Ta umožňuje natočení t.s. do požadované polohy aby nic nepřekáželo a to bez ztráty těsnosti. Nejdřív jí našroubovat do nového t.s.- pak nasadit do kompresoru a zajistit.
No ta černá hadička příjda zapojit do odlehčovacího ventilku na NOVÉM t.sp., vždyť jsem vám tam dával fotku s červenou šipkou kam hadička příjde zapojit...
To netuším jaký máte t.s., některé t.s. to mají na převlečnou matici, některé jen nasouvací se zajištěním posuvnou objímkou ale pro připojení hadičky netřeba lézt dovnitř pod kryt, napojení se provede pouze zvenku - zespodu.
prosím vas, jak se nazývá ta přechodka odborně, na netu hledám novou, ale nevím jaký přesně je to název?
zadávám redukce G14/ ... atd.a nachází mě to všechno možné jen né tu co byla namontována v tl.spnači
děkuji
Vy chcete tu přechodku kupovat? Kupovat s ní - tím jsem myslel vzít jí s sebou a zkusit jí v krámě na tlakový spínač, jestli závit souhlasí...
Ta černá hadička příjde napojit zespodu do tlakového spínače. (Odlehčovací ventil je vestavěn přímo v něm.)
jj, samozřejmě, že vše přeměřím,
ale stale netuším jak napojit tu hadičku, když ta koncovka hadičky(spínač) nemůže fyzicky vlézt skrz otvor tl. spínače zespodu
zdravím,
oživím téma a prosím o pomoc. Zdědil jsem kompresor u kterého je tlakový spínač odpojen a kompresor je zapojen "na tvrdo". Chtěl bych to dát zpět do kupy a tak se ptám, zda je tento tlakový spínač vhodný. Potom mě zajímá, co to je za tu černou trubku? Děkuji všem a foto pro představu přikládám..
A kolik tlakuje? Tyhle stare kompresory casto ani nenatlakuji tolik, aby vypnul spinac. Uz jsou opotrebovane.
Motor z pračky, ten má tak kolem 180W, kompresor jednoválec, velká jímka...
Viděl bych vypínací tlak tak max 0,4 MPa aby se motor nespálil přetížením a šel zapnout i do případného protitlaku.
Tlakový spínač bych vyměnil za TSA 05 s odlehčovacím ventilkem. zabudovat zpětný ventil s odvzdušněním mezi kompresor a jímku.
Potom by i se mohl nastavit i vyšší spínací tlak (kvůli spuštění motoru a i vyšší vypínací tlak
Ten výstup s černou trubičkou na tlakovém spínači je odlehčovací ventilek, slouží k samočinnému vypuštění vzduchu z trubky mezi kompresorem a zpětným ventilem. (Po automatickém vypnutí kompresoru po natlakování jímky)
Při opětovném automatickém zapnutí se se ventilek uzavře a kompresor rozebíhá snadněji, ne do protitlaku. Pak stačí pro pohon kompresoru i slabší motor.
Mezi kompresorem a jímkou ale musí být namontovaný zpětný ventil s odvzdušňovacím výstupem, dá se koupit.
Ten jeho slabý výstup se propojí hadičkou s ventilkem na tlakovém spínači.
Nedávno jsem taky potřeboval a nakonec objednal rovnou od číňanů aliexpress.com/.... Je to napínavější, protože nikdy není jasné, co přesně dojde. Tadu naštěstí to, co jsem potřeboval s odlehčovákem a bez potřeby redukcí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.