Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrácení plastové palety

Od: rex® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Potřebuji zkrátit plastové palety, abych je dostal do sklepa. Mám k úhlovou brusku. Mohu použít diamantový kotouč, kterým jsem řezal betonové dlaždice? Čím je na místě určení zase slepit? Děkuji.

doplněno 23.04.19 19:31:

Děkuji . Palety jsou určeny pro uskladnění přepravek ovoce. Jediný problém je spojit palety dohromady. Zkusím svorníky ze šroubovic.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Úhlová bruska je pro tento účel nevhodná. Nepíšete sice, o jaký plast se jedná, ale co znám plastové palety jsou to výlisky z termoplastu. Ten jde vcelku dobře řezat nástroji na dřevo - tedy stručnš a jasně řečeno - přeříznete to i klasickou ruční ocaskou.

S tím lepením to bude ale horší - termoplasty se lepí dost špatně, spíše se sváří. Dost by pomohlo, kdybyste uvedl přesné označení plastu

jabraka*

Složení plastu je jednoznačné.Protoře se palety vyrábějí z recyklace,pak to bude směs termoplastů,tedy nejvíc PE aPP

JB

olinl
hodnocení

2x

Diamantový kotouč na úhlové brusce na plasty používám, ale mám regulaci otáček, takže snižuju otáčky na minimum a plastové palety asi lepší sešroubovat závitovou tyčí expos.cz/... a maticemi, případně klasickými šrouby. Nepíšeš využití "spojených"palet, zda budou mírně či hodně zatěžovány, podle toho volit druh spojovacího materiálu.

hodnocení

2x

Plasty můžete řezat rozbrušovacím kotoučem, nepotřebujete diamant. Spečený okraj pak odříznout. Případně lze řezat i ruční pilkou na železo. Slepit bude problém. Podobné plasty se obecně špatně lepí. Možná by k lepší radě pomohla fotka s naznačeným místem řezu. Třeba to půjde nějak sešroubovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]