Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provádění omítky lepidlo-perlinka rovně

Od: dostimar odpovědí: 6 změna:
Chtěl bych se poradit jak docílit co nejlepší rovinnosti stěn při nanášení lepidla a perlinky na původní omítky. Používám 2m hliníkovou lať což ve vodorovném směru je v pořádku ale svislice mi lítá někde i o skoro centimetr.
Je na to nějaký lepší postup případně jak si dopomoci k lepší rovinnosti a svislosti stěn.
Poklad přímo výstavní také nebyl. Klidně fotografie z postupu.
Díky

Provádění omítky lepidlo-perlinka rovně

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co nejlepší? ,NEPOUŽÍVAT lepidlo-to je nej prasárna a ZBYTEČNOST když kdejaký patlal cpe na omítkly lepidlo-to má jen jedno-zbytečně to prodražuje a lepidlem se moc skoro nic nesrovná,jen opticky!

Rada zní OKOPAT, našprycovat,ohodit jádrem ( sehnat ocelové omítníky nebio někde u truhláře dřevěné,srovnat jak svisle tak i v podélném směru aa do omítníků nahodit...) a pak štuk či stěrka, nebo dle toho kde to je přímo jen sádrová stěrka!Nebo si najat dobrého zedníka (což je problém -je nás málo a práce hoooodně!)Melouchy máme nasmlouvány mim do podzimu-tedy drtivá většina,pže ne všem to stojí za to pracovat téměř nonstop!

Zlatá slova.
Na věčnou památku vytesat do kamene a pozlatit.
Nevidím sebemenší důvod dávat na omítku perlinku a lepidlo. Samozřejmě po předchozí penetraci. Jinak by to ani nešlo.
Prostě doba perlinková a penetrační stále trvá.
Bohužel.
re4zon
V jistem smyslu mate pravdu. Jenze na to se nikdo neptal. I lepidlo se da natahnout rovne a je to rozhodne jednodussi nez nahazovat, to kazdy opravdu nezvladne, o bordelu kolem nemluve. Nechapu tyhle zednicke manyry kazdemu prikazovat, co ma a nema pouzivat. Jeste bych to pochopil, pokud by slo o vylozene nevhodny material, ale to lepidlo neni, jen to neni tak poctiva prace. Kdybych takhle premyslel ve svem oboru, tak pri dotazu na wifi pro pc pres dve mistnosti reknu, ze si ma vysekat drazky a natahnout kabel, to je totiz taky jedine skutecne spravne reseni.

Dá ,ale ne centík více a jinak na vnitřky dávají jen zlatokopové a patlalové!Za tím si stojím,a to že jsemze starší školy na tom nioc neznamení.Ta jedna stěna s okopáním ji mám ohozenou rovné a rychleji než srovnanou lepidlem na tl centimetr a více.

Prostě lepidlo je primárně určené na zateplovací systémy a na lepení dlažeb a obkladů na nic jiného.Tudíž ne na srovnání omítky!

A mj odpověd na rozdíl od Vás p.Re4zon jsem poskytl!

jabraka*
hodnocení

0x

Nic protí klasickým zednickým praktikám.Mám teď v paneláku datla,který už týden oťukává stěny a bude tu praktikovat klasické štuky.Jeho manželku lituji.Sám jsem si oloupané omítky opravoval lepidlem(bez perlinky)Drží to perfektně a rovné to je také.Na panelu bych nikomu nezaručil,že mu tam nový štuk bude do budoucna držet!

Pokud se nepodaří stěnu s lepidlem dát přesně,a vytvoří nerovnosti,lze ji ještě než zatvrdně škrabkou srovnat a pak dokončit stěrkou.Ta je vcelku měkká a síťkou se dá lehce přebrousit až do kvality sádrokartonu.Kontrolovat rovinnost bočním osvětlením.

JABRAKA

hodnocení

0x

upřímně matlat centak lepidla je uplně na prd... pokud dáváš perlinku tak to nejprve vyrovnej, přebytky osekat, obrousit, prohlubně přejet jadrovkou.. ale je to dost pracné a výsledek může stat za houby... pokud chceš mit stěny rovné tak jedině znovu... a nebo se smiř s křivýma... jako já :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]