Nejste přihlášen/a.
Co nejlepší? ,NEPOUŽÍVAT lepidlo-to je nej prasárna a ZBYTEČNOST když kdejaký patlal cpe na omítkly lepidlo-to má jen jedno-zbytečně to prodražuje a lepidlem se moc skoro nic nesrovná,jen opticky!
Rada zní OKOPAT, našprycovat,ohodit jádrem ( sehnat ocelové omítníky nebio někde u truhláře dřevěné,srovnat jak svisle tak i v podélném směru aa do omítníků nahodit...) a pak štuk či stěrka, nebo dle toho kde to je přímo jen sádrová stěrka!Nebo si najat dobrého zedníka (což je problém -je nás málo a práce hoooodně!)Melouchy máme nasmlouvány mim do podzimu-tedy drtivá většina,pže ne všem to stojí za to pracovat téměř nonstop!
Dá ,ale ne centík více a jinak na vnitřky dávají jen zlatokopové a patlalové!Za tím si stojím,a to že jsemze starší školy na tom nioc neznamení.Ta jedna stěna s okopáním ji mám ohozenou rovné a rychleji než srovnanou lepidlem na tl centimetr a více.
Prostě lepidlo je primárně určené na zateplovací systémy a na lepení dlažeb a obkladů na nic jiného.Tudíž ne na srovnání omítky!
A mj odpověd na rozdíl od Vás p.Re4zon jsem poskytl!
Nic protí klasickým zednickým praktikám.Mám teď v paneláku datla,který už týden oťukává stěny a bude tu praktikovat klasické štuky.Jeho manželku lituji.Sám jsem si oloupané omítky opravoval lepidlem(bez perlinky)Drží to perfektně a rovné to je také.Na panelu bych nikomu nezaručil,že mu tam nový štuk bude do budoucna držet!
Pokud se nepodaří stěnu s lepidlem dát přesně,a vytvoří nerovnosti,lze ji ještě než zatvrdně škrabkou srovnat a pak dokončit stěrkou.Ta je vcelku měkká a síťkou se dá lehce přebrousit až do kvality sádrokartonu.Kontrolovat rovinnost bočním osvětlením.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.