Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání podlahy

Od: jan01 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Potreboval bych poradit, jak srovnat podlahu v obyvaku 5x5m. Momentalne jsou zde zalite I profily betonem (sklep). Problem je takovy, ze vyska, kterou potrebuju dorovnat je od 6 do 2cm.. zesnici nad tim krouti hlavou, ze ty 2cm asi prAsknou. V planu je kari sit a sterk 0-4 s cementem. Nereail nekdo neco takoveho? Cim jinym to vyrovnat? Finalni vrstva bude lino. Diky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Podlahu bych zasypal liaporem,nebo i perlitem ,srovnal do roviny a položil plovoucí podlahu ze sádrovláknitých desek.Slepená nášlapná deska se od stěn oddělí páskem z polystyrenu kvůli dilataci.Krytina je na volné volbě.

JABRAKA

jan01
hodnocení

Dekuji za odpoved. Je to jedna z moznosti. Mam zbytek podlah z betonu, tak jsem to nechtel kombinovat, ale mozna vase reseni bude nejjednodussi.

hodnocení

2x

Možná by pomohla nějaká samonivelačka, určená pro vyšší vrstvu. Třeba něco takového.

krtek66
hodnocení

2x

2cm se nebetonují...rozdělit a vyměřit podlahu na sektory...tam kde je 6cm dobetnovat bez výztuže...udělat dilataci...tam kde jsou 2cm etapově vylít nivelačkou srovnat podklad a zbytek doskládat OBS nebo nějakou dřevotřískovou deskou s pero dražkou kladenou volně

h0042*
hodnocení

2x
Podlahu bych vysal, natřel můstkem,dal bych jemný beton
(0-4),menší vrstvu pod 2cm bych vyrovnal stavebním lepidlem a pak bych celou plochu zalil nivelačkou. S tím lepidlem je to sice drbačka,ale jde to. Mám to tak doma a drží to v pohodě.
jan01
hodnocení

Diky. S tim lepidlem to musela byt patlacka. Nasel jsem poter ktery se da od 1cm. Tak jeste uvidim

jan01
hodnocení

Dekuji za odpovedi. Vcera jsem prochazel vysky, vetsi polovina mistnosti ma 4cm a vic. Zbytek kolem 3 a v jednom rohu pres centimetr. Jeste jsem nasel rychly poter, ktery je od centimetrove vysky. Ale ta cena. Myslite ze to ve spoji tech dvou hmot nepraskne? Nahoru by prisla jeste nivelace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]