Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na sousedy

Od: jackdragon* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Žiju se ženou v malým domku a z jedne strany zahradky mame dost divne sousedy, žije tam stará babka s dědkem a jednim jejich synem, to že žijou pomalu jak beďáci na smeťáku je skromnej detail, větší pruser je, že nám za zídku jak z naší tak z jejich střechy vede odtok dešťový vody na kanálek za tou zidkou, no a ty sousedi protože se jim rozpadla dřevěná budka na wc, tak místo toho aby si zaridili wc jako každej normální a minimálně inteligentní člověk, tak chodí na tenhle kanál na dešťovou vodu. Když sem se stěžoval jejich synovi, poprvé sliboval že si udelaj jimku a suchej zachod. Ted na to kašle za barakem jak se trochu oteplí, tak to smrdí jak v žumpě a ja nevim jak s nim hnout. Už sem prolez par úřadů a nic moc kloudnýho nevymysleli, ale co ja si myslim tak určitě musí porušovat minimálně nějakej zákon o vodách nebo tak něco ja se v tom moc nevyznám, ale dokud sme tak trochu za dobře až na tenhle humáč, tak mu nechci hned vyhrožovat nejakou žalobou spis me zajímá co se s tím dá vubec dělat. A to se to snažím opravdu psát slušně, protože jako cholerik mam sto chutí mu v tom vymáchat čumák za ty jeho kecy ve stylu ," a co ja s tim jako mám dělat" dokonce sem ten kanálek vyfotil aby byl dukaz jaky jsou to prasata, bohužel vyfotit je přitom, když vykonavaj potřebu nemůžu to by bylo zase protizákonný z moji strany.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obraťte se na obecní úřad s podnětem, aby prošetřili nakládání s odpadními vodami. Pokud se nepletu, tak podle zákona musí být napojeni na kanalizaci, nebo prokázat, že ji pravidelně likviduje (odváží) specializovaná firma.

jackdragon*
hodnocení

Snad to pomůže pokud ne tak budu muset na životní prostředí a oni mu tam pošlou prej vodáky aby skontrolovali odtok dešťový vody prej pokud tenhle odtok někdo záměrně znečišťuje tak si zadělává na nepěkný problemy včetně pokuty.

klabos

Obecní úřad s tím nic nenadělá.Na pozemek/do jejich domku/ vstoupit nesmí a dělat jakékoliv šetření bez jejich souhlasu.Psi taky močí kdekoliv a nikdo s tím nic nedělá.Hovínka jsou majitelé povinni sbírat,ale pokakaných trávníků je pořád ještě hodně.Že někdo vykonává potřebu na svém pozemku? - vyfotit ani nafilmovat ho nemůžete-bude si ta osoba stěžovat,že jste si fotil/filmoval jeho pinďoura/pipinu a ještě to ukazoval někomu jinému.Ve finále se to obrátí proti Vám a budou lulat přes plot na váš pozemek.

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Já se obávám že s tím nelze dělat vůbec nic. Není zakázáno dělat potřebu na svém pozemku na zahradě, na dvoře ani srraní pod okapem. Mohou tvrdit že mají v kuchyni ekologický záchod používaný v obytných karavanech a vlastně stačí tvrdit že mají pro tyto účely na chodbě kýbl, který ouředníkům ukáží a pro vyšší hodnověrnost tam může být i nasrráno aby tomu uvěřili. Obsah pak kompostovat na zahradě, zarývat do záhonů anebo přihnojovat v květináčích kdyby tu zahrádku neměli.

Jestli jde o nějaké Vámi popisované existence, erár se tím zabývat nebude. Tak buďte rád jestli ještě k tomu nekradou jak Cikáni a neztrácejí se vám věci. Sousedy si člověk nevybere a hodnota nemovitosti s nepřízpůsobivými sosedy logicky a fakticky potom klesá, někdy se s tím nedá nic udělat, s tím se smiřte a budete klidnější.

jackdragon*
hodnocení

Tak krást u mě nemužou protože mam po zahradě kvuli kunám položený medvědí pasti v trávě, jinak co mi řekli na životním prostředí pokud vykonávaj potřebu na kanál kterej slouží jenom na dešďovou vodu a oni přijdou udělat rozbor a zjistí že tam je tenhle humus tak je stejně v riti, já bych sem postnul tu fotku, ale nechci aby tu z toho někomu bylo zle stačí že je blbě z toho mě, navíc se z toho vykroutit nemuže protože tam roste leda plevel, to sou lidi který na to uplně kašlou a je jim všecko jedno,starý měli bejt dávno v duchodkárně, ale odmítli je tam prtože sou takovýhle špindíry.

72mona

Jackdragon - Pasti? Jaký pasti? Železa? *sok* M.

hodnocení

0x

Jsou to prasata. A to jsem si naivně myslela, že u nás to nehrozí. Myslela jsem, že u nás taková prasata nejsou a ono ejhle jsou. Nevím, co poradit, ale lituju Vás.

hodnocení

0x

Najjednoduchšie je je zohnať staršiu studňovu skruž,s odpadového dreva im spraviť na to suchý záchod a toho syna si pozvite občas na výpomoc doma.

radisto
hodnocení

0x

Bohužel, případ jako tento je ojedinělý. Přece jen úřady, vyhlášky i zákony nepočítají s tím, že někdo bude "kakat" pod okap...

Z pohledu zákona v podstatě nic závažného neporušují, pokud prokážou, že s odpadní vodou nakládají v souladu se zákonem, což není zas tak problematické dokázat, nikde není napsané, že musí mít běžné WC. Prakticky mohou chodit na kbelík, který potom zkompostují.

To na co byste se všam mohl obrátit je občanský zákoník, který hovoří i o sousedském soužití. Tam je napsáno, že nikdo nesmí obtěžovat ostatní jdoucí na míru přiměřenou poměrům místním i druhovým, za protizákoné se v tomto považuje to, že emise vnikají na pozemek jiných vlastníků.

Asi se obecně shodneme, že zápach z kálení na zahradě je nepříjemný. Pokud by šlo například o satelitní část města, zde se určitě dostáváme do druhového křížení se zákonem a bezesporu soused obtěžuje nad přiměřenou míru. Pokud budete bydlet v zemědělské části nejzapadlejší vesnice hned vedle prasečáku byla by složitá otázka posoudit co je místně běžné a co už je nad pomyslnou mírou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]