Nejste přihlášen/a.
Dlažbu v obýváku v obýváku mám, dokonce i v dekoru dřeva. Chodím v pantoflích (kromě tropických dní), jinak to děsně studí.
Dlažba bude pocitově studit vždy, jde tam o tepelnou vodivost, ta je u dlažby vysoká, proto stačí aby měla dlažba o jeden stupeň nižší teplotu, než má vaše noha a vede vaše teplo pryč.
Jinak k tomu, že Vás soudsedi dole proklejí se připojuji. Dlažba je přímo spojená s podlahou, chybí tam kročejová izolace.
Nepleťte si kročejový hluk s hlukem u Vás v bytě.
U kročejového hluku jde o přenos vibrací, vzniklých při úderu těžších předmětů.
Pod laminátovou podlahou teď kročejovku máte.
Kolegyně teď řeší dům. Obvolávají nabídky, chodí na prohlídky. Ukazovala mi jeden, který byl opravdu pěkný, řadovka... V obýváku dlažba. Bylo to fakt divný. I kdyby pod tim bylo podlahové topení, tak nějak to ztrácí na útulnosti. M.
Jo, dřevo to nebylo:
Dlažbu mám v celém baráku a neměnil bych.
Hodně lidí tady píše, že dlažbu pouze s podlahovým topením. To ale zvýší teplotu pouze v topné sezóně a ještě v případě nového nízkoenergetického baráku, je toto období dost krátké. Většinu roku fungujete jako bez podlahového topení.
Ano, dlažba má jednu velkou nevýhodu, že má vyšší tepelnou vodivost. To řeším kusovým kobercem v místech, kde se zdržuji. Ten si můžu libovolně měnit.
Dlažbu jsem dával pro její jednoduchou údržbu a především výdrž a stálost.Kvalitní vydrží opravdu nesmyslné zacházení a i případné poškození lze jednoduše opravit, což jsme zatím nikdy nepotřeboval.
Dlažba je vždycky chladná, pokud pod ní není "podlahovka" a netopí se. A i plouvoučka je chladnější. Osobně mám vždy a všude, i na chatě, pouze celoplošné koberce. Pokud se zvolí vhodný praktický vzor, dobrý materiál (dnes většinou syntetika) a člověk se přezouvá (a chodí třeba i bos), pak při dnešních kvalitách koberců a technických množnostech údržby je koberec i na údržbu bezproblémový. A tepelná pohoda a pocit, jak vizuelní tak i skutečná, se nedá s ostatními krytinami srovnávat. A kladný vkliv má i na kročejový hluk, pokud i o tohle jde. Za mě osobně, pouze koberec.
Problémy bývají pouze v bytech, kde se pohybuje více zvířat. Což je případ domácnosti třeba mé dcery, kde se pohybují volně zvířata, psi a kočky. Zde musela dát plovoučku všude, ale hlavně vzhledem k tomu, že se občas vyskytne "loužička", která kobeci opravdu nesvědčí (fleky). A rovněž zvířecí chlupy jsou velkým problémem u koberců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.