Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cerpadlo nevypina

Od: biban odpovědí: 7 změna:

Hezky vecer. Prave jsem zjistil, ze se po vycerpani jimky nevypnulo kalove cerpadlo od tlakove kanalizace. Ackoliv plovaky nezustaly zaseknute a na rizeni normalne sviti kontrolka minimalni hladiny, tak cerpadlo se nevyplo a jelo nejakou dobu nasucho. A asi docela dlouho, vydavalo takovy tezkopadny upenlivy zvuk a trosku z nej sel dym.

Pocitam, ze bude spaleny motor? Co mohlo byt pricinou, ze se nevyplo? Lze opravit, nebo radsi koupit nove? Je to cca 10let stare cerpadlo Sigma EFRU.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedostatek informací, Jak je čerpadlo ovládáno. Pokud by to bylo přes plovákový spínač, tak je plovák jeden, ale to asi není ten případ. Jak jste poznal, že je spálený motor? Netočí se? Je čerpadlo zadřené? Proč nepíšete rovnou všechny informace? Křišťálovou kouli nemáme.

kimber
hodnocení

0x

Tak pravděpodobě plovák který deset let se ohýbá nahoru a dolu bude K.O.To jste hladinu neměl jištěnou ničim jiným?

Já mám čerpadlo v jímce spínané tímto kompletem(trojité jištění) tlakovakanalizace.cz/... ,v této jímce tlakovakanalizace.cz/...

Spíná to elektroda ,která spustí časovač,pokud ten selže jistí to havarijní plovák,pokud taky ten selže jistí to druhá havarijní elektroda.Oprava čerpadla bude myslím nerentabilní(záleží co Vám řekne na to servis).

A čo istí tú druhú havarijnú elektródu? :) Ste s tým spokojný? Ako to ohlasuje chybové stavy? Onedlho ma to čaká, tak hľadám inšpiráciu.

kimbert*

Chybové stavy to hlásí na ovládací automatice kontrolky(rozklikněte si fotky automatiky),a kolik jištění jste měl Vy,že Vám to nevyplo?Proč by měla být ještě jištěna druhá elektroda ,ta je přece sama třetí vypínací tak to by tam mohlo být deset havarijních pokud to tak chcete brát.Dá se dokoupit automatika,která Vám pošle zprávu o poruše na mobil tlakovakanalizace.cz/... ,já to nemám protože v kompletu s jímkou nebyla a já jsem to zjistil a jsem vše zapojil a cena je taky dost vyšší.Jinak tato automatika má proudovou ochranu motoru,což Vaše asi nemá když se z motoru kouřilo.

hodnocení

0x

Pre zistenie príčiny je málo informácií. Môže to byť plavák, môže to byť pripečené relé, atď.

K dymu - bude to asi bežný auto-destruct mód vretenových čerpadiel - dym bude pravdepodobne z gumy statoru a motor to mohol ešte ustáť. Ak je to len ten stator čerpadla, tak oprava je za pár korún. Ak je aj poškodené vinutie v motore, trochu sa to predraží.

voda
hodnocení

0x

kimbert a biban a kimber - pište pod jedním nickem.

Ponořte čerpadlo do sudu s vodou a vyzkoušejte jestli stále funguje.Pokud nebude fungovat,tak si kupte nové.Opravit jde skoro všechno,ale někdy je to dražší než nová věc.

kimbert*

Omlouvám se ,nevšiml jsem si ,že mi vypadlo ,,t..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]