Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit čerpadlo u pračky

Od: smolaf* odpovědí: 4 změna:

Zdravim kutilové. Mám starší pračku GORENJE PS 503 , když jsem ted k ní při praní přišel zjistil sem, že mám vodu na podlaze a pračka přestala zničeho nic vypouštet, zkusil sem položit vypoušteci hadici na zem a nic neteklo jedíná možnost normálního vypuštění vody byla filtrem. napouštení a odstředění normálně funguje. Při druhém pokusu se při procesu vypouštění se sice trošku vody z hadice vyplivlo ale nestálo to za řeč. Myslím tudíž, že je ucpané čerpadlo nebo zcela kolabuje.?

Proto bych potřeboval nějakou radu jak se jednoduše dostat k čerpadlu a následné výměně nebo vyčištění. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jako první bych zkusil vyčistit filtr,jestli ta hadice má vývod někde dolea neteče z ní skoro nic.Čerpadla jsou totiž většinou vrtulková a přes ně proteče voda i když jsou nefunkční.

doplněno 02.12.09 17:37:

Jinak fitr čerpadla hledejte pod nějakým víkem někde dole-kryt bývá zepředu dole(už jsem ho viděl i vzadu.

celp*
hodnocení

2x

Zkuste pračku hodně naklonit nebo položit na bok a mělo byto jít ze spodu.Promačkejte všechny hadice bude tam asi vodní kámen nebo jiná nečistota(ponožka.)Bude to chtít rozebrat a vyčistit.

smolaf*
hodnocení

Měli jste pravdu jen co jsem vyndal filtr, tak sem v hadici nahmatal normální kapesník*zed*. Takže už to zase jede jak má. Už jednou se mi tam objevila ponožka, ta mi ale ještě neucpala filtr. Díky

Zkontrolujte si tedy těsnost tý gumy okolo dveří,není normální že něco pustí mezi buben a vanu pračky,jinak rádo jsme pomohli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]