Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interiérové dveře - sklo nebo něco jiného?

Od: esesesi odpovědí: 3 změna:

Zdravím,
máme v bytě po původních majitelích prosklené interiérové dveře a chceme nové. Zaprvé jsou staré a nepěkné, zadruhé chceme neprosklené kvůli malým dětem.

Znám spoustu případů, kdy se sklo kvůli "neopatrnosti" vysypalo, kdy jím někdo "prošel" nebo propadl apod. (včetně mě, když jsme byli s bráchou děti a zůstali jsme sami doma :-D).
Pokud ale dáme plné dveře do všech pokojů, bude při jejich zavření v předsíni úplná tma.
Alespoň do obýváku bych chtěla dveře s trochou světla...
Nevíte, dělá-li se i něco jiného než sklo? Nějaký nerozbitný, ale přitom hezký materiál? (někde jsem viděla výplň z makrolonu, to fakt ne :) ).
Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měli jsme dvě děti, prosklené všechny dveře kromě koupelny a záchodu a paradoxně jsem jedno sklo rozbil já štaflemi. Já bych se toho nebál. S dětmi nebyl problém. Plné dveře se hodí někam do kanceláří, v prosklených dveřích ten byt vypadá úplně jinak.

hodnocení

0x

Nalepit ochranou folii nebo dát bezpečnostní sklo.

hodnocení

0x
Jsou dvě možnosti.
Buď kalený sklo a nebo lepený sklo.
Kalený sklo se při rozbití rozsype na malý kousky. Tedy něco jako duritka sklenice, či boční skla auta.
Lepený sklo Connex, nejčastěji 3.3.1 má mezi skly fólii, která drží i rozbitý sklo pohromadě. Tedy jako přední sklo u auta.
Bohužel, cena je někde úplně jinde, než u normálního skla.
Pak jedině nalepit fólii na sklo. To sice funguje, ale zdaleka to není ono.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]