Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,koupil jsem byt,jako investici. V bytě zůstal původní majitel na dožití,platby spojené s bytem platí on,včetně FO.Dnes mi přišel dopis od JKM-SERVIS s.r.o. pověřeného správce domu - " Na základě kontroly vlastníků v katastru nemovitostí jsme zjistili,že jste vlastníky bytu /adresa/. Žádám Vás o předložení titulu k nabytí výše uvedené jednotky,čísla telefonu a mail adresy."
Mailem jsem jim dal mailovku,ohledně čísla telefonu a předložení titulu k nabytí jsem poslal někam... Už se neozvali. Mě zajímá - proč to po mně chtějí a mají na tyto informace nějaký nárok? Proč bych jim měl ukazovat kupní smlouvu? Aby věděli,jak a za kolik jsem to koupil?Na netu jsem zjistil,že to je součást realitní kanceláře...
Předpokládám, že to po vás chtějí z titulu "pověřeného správce domu" - u SVJ podle
NOZ § 1189
(1) Správa domu a pozemku zahrnuje vše, co nenáleží vlastníku jednotky a co je v zájmu všech spoluvlastníků nutné nebo účelné pro řádnou péči o dům a pozemek jako funkční celek a zachování nebo zlepšení společných částí. Správa domu zahrnuje i činnosti spojené s přípravou a prováděním změn společných částí domu nástavbou, přístavbou, stavební úpravou nebo změnou v užívání, jakož i se zřízením, udržováním nebo zlepšením zařízení v domě nebo na pozemku sloužících všem spoluvlastníkům domu.
bez společenství obdobně
§ 1192
(1) Má-li některý vlastník jednotky na společných částech podíl větší než poloviční, stává se správcem. Není-li takový vlastník jednotky, zvolí vlastníci jednotek správce většinou hlasů. Na návrh některého vlastníka jednotky soud správce odvolá a jmenuje nového správce, pokud je pro to důležitý důvod.
Správce jednak potřebuje kontakt, jednak si pravděpodobně chce ověřit, že jste skutečně vlastníkem - kopii smlouvy můžete předložit i bez údajů o kupní ceně a dalších, pro správce nepotřebných.
Děkuji za reakci. Zarazilo mě,že u předchozích dvou bytů / s jinými správci/ to nikdo nechtěl. Kontakt chápu,proto mají mail.adresu. A že jsem vlastník,snad říká katastr...
Mohou mít nějaký vnitřní předpis a špatnou zkušenost - tohle už je starší článek, ale vysvětluje mnohé
Jedubabičko,kromě Vás nikdo nereaguje,tak budu předpokládat,že to je nějaký speciální firemní vynález. Znova se už neozvali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.