Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkon motoru

Od: konvas odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,nevíte někdo o jaký výkon motoru by mohlo jít? Díky

Výkon motoru

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Já tam vidím 3 kW. 900 ot. (990?)

Výkon motoru #2

hodnocení

0x
Při účiníku 0,8 to podle proudu vychází cca na 4 kW. Ale vzhledem k tomu že je tam vidět trojka, tak to bude 3,X kW
Při 3 kW by byl účiník jen 0,58, což mi přijde docela málo.
korbendalascz*
Ucinik se pouziva pro výpočet příkonu ne výkonu, ucinik je posun faze a u tocivych a indukcnich strojů dochazi ke zkresleni spotreby proto se pro potreby měření spotreby zapojuje do site kompenzace, s vykonem motoru nema nic společného

Tak nějak jsem předpokládal, že štítkový údaj bude činný výkon (však je ve W a ne v VA) a že tedy bude platit vztah P = U * I * cos φ

fero*
hodnocení

0x

Mám za to že ,údaj o výkonu je na motoru .,ale špatně rozeznatelný.Avšak podle odebíraného proudu 13,5 A 220 V,

(při zapojení do Ð )je zřejmé,že výkon bude 3 kW.Nevím proč @mikihaus operuje s účiníkem(cos fi),který s tím nemá v tomto případě nic společného.

fero

ja1
hodnocení

0x

Motor je ale třífázový, tak i výpočet bude jinak. Pro mechanický výkon (odevzdaný na hřídeli) bude:

P= (odmocnina. ze 3) x U x I x cos fí x účinnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]