Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych posbíral nějaké rady ohledně svařování těsnění v oknech. Okna jsou stará, nejsou prohnutá, ale těsnění dosloužilo. Koupil jsem těsnění identické, ale všiml jsem si, že původní těsnění je v rozích svařováno. V místě sváru je svařenec, který je tuhý a není pružný. Jakým způsobem svařovat, aby byla zachována pružnost? Nebo bude lepší rohy těsnění lepit? Případně čím? Nechci, aby mi foukal studený vítr do místnosti, když u balkonovek trávím několik hodin denně (pracovní kout). Předem moc děkuji za odpověď.
Těsnění se vyrábí z jednoho kusu a vulkanizuje se ve formě v lisu za teplot až 200 stC.Protože je gumové svařovat se nedá.Pokud je v okně těsnění přetržené,dá se provizorně opravit silikonem,který se do mezery nanese a přitiskne se zavřeníám okenního křídla.Je vhodné předem na tu plochu,kam se nemá přilepit,položit pruh polyetylenové folie.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.