Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy na nejjednodušší zhotovení vjezdu

Od: kubinec® odpovědí: 10 změna:

Prosím vás o radu nebo tip jak postupovat

chtěli bychom trochu upravit vjezd do dvora na chalupě. Zvažovali jsme nad, buď tímto nebo raději nakoupit tento obrubník?

zůstalo nám i spousta starých bílých cihel, lze tyto cihly použít jako "obrubníček"mezi trávou a tím štěrkem?

ty bílé cihly by mohly i nějaký ten rok vydržet, nutností je uložit do beton. lože,že?

a nakonec vše mezi obrubníky vysypat štěrkem frakce 4/8 nebo 8/16 nebo raději větším?

Tipy na nejjednodušší zhotovení vjezdu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Každý si to udělal po svém a vždy nejlépe. Vy to taky tak uděláte.

Já bych dal obrubníky 1 metr, nikoliv na červené čáry, ale už k brance. Nejsem zastánce betonování a tak ukládám obrubníky do zeminy. Vždy udusám a není problém. Spoustu lidí dá beton, protože to dávají ostatní. Na plochu bych dal zámkovou dlažbu. Podobné koleje a bláto, toho jsem si užil dost.

hodnocení

0x

hodil bych tam plastové google.com/...

doplněno 11.04.19 15:14:

" do dvora na chalupě"

Jak často a jakými auty se tam jezdí? Betonové zatravňováky mám před domem - vyškrábnul jsem 10cm hlíny uježděné, nasypal jemný podklad, vyrovnal, uložil - 10 let je to pevné bez zásadních problémů či nerovností.

Pokud chcete upravit, ale nechcete investovat moc, ty plasťáky rozloží tlak v blátivých dnech a na cestu tam-zpět to stačí.

doplněno 11.04.19 15:24:

Já bych koupil prostě ty levné - vykopl motykou těch 8 cm, poskládal před bránku, a pak dva pásky buď na 56cm šířku nebo těch 40cm šířku... podle typu auta a šikovnosti řidiče - zasypal hlínou ...

Ten zatravňovák neuhne, když je hlína rovná... a kdyby náhodou ano - tak je jednoduché to opravit.

Vše je ve finále o penězích...

hodnocení

to nas taky napadlo jako první, jenže tam je podmínka vybrat a dokonale vyrovnat podklad,že?

nebo stačí jen položit?

vilik*
Zatravňovací dlažba potřebuje normální podklad. Štěrkové lože, obrubníky. To už můžete dát zámkovku.
hodnocení

"normální" podklad myslíte co přesně?

hodnocení

je to pouze vjezd z cesty do dvora na dědině, pouze pro osobak

chtěli jsme to jen tak něčím zasypat, ponevadž tam je hlína a a za mokra jsou tam akluže a bláto

PS jen to co je vyznačené červeně na obrázku

vilik*
40cm výkop, udusaný štěrk.
Mám ve vjezdu 50cm kufr a betonové zatravňováky bez obrubníků, párkrát se mi tam projeli nákladním autem a moje přesné milimetrové mezery jsou místy už jen ve vzpomínkách. Aspoň že rovinu to drží.

vilik*
hodnocení

0x
Ten plasťák jsou vyhozené peníze, betonové metrové obrubníky jsem dával taky, i když jsou tak maximálně na osobní auto.
Usazoval jsem je z poloviny do betonu, dával jsem betonovou dlažbu a zatravňovací taky. Pod ně jsem dával kufr ze štěrku.
Bílé cihly bych asi použil jinak.
Štěrk jsem měl z lomu, vzal jsem to nejlevnější 0-32 s prachem, poskákal jsem to žábou a je to jak silnice.
hodnocení

no ty cihly pujdou bud vyhodit, nebo či já vím? Ony jsou jako "bílé" ale za ty roky spíše šly do odstínu šedi až černě *nevi*

tak prto nas napadlo je jako použít jako takovou "hranici" mezi dlažbou/štěrkem a trávou

hodnocení

0x

Aby to trochu vypadalo, tak bych použil betonové obrubníky a zámkovku. Nějaké polovičaté řešení je na nic a časem vás to bude mrzet, že to není pořádně. Taky je řešení, že uvnitř zahrady uděláte ze zámkovky pouze pruhy, kudy jezdíte, např. šířku půl metru, každý pruh a okolo jen trávu. Nebo půlmetrové, betonové dlaždice (to jsem udělal já a dlaždice jsem položil jen na vyhrabanou zem a trochu podsypal pískem pro vyrovnání). Naměřil jsem dva půlmetrové pruhy, vyřezal trávu rýčem, na hloubku dlaždic a je to. Časem se to utáhne a ani se to nehne. A nevypadá to špatně. Tráva se okolo poseká a hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]