Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvrzené sklo - lze řezat?

Od: sollik* odpovědí: 7 změna:

Lze nějakým způsobem řezat tvrzené sklo? Konkrétně celoskleněné dveře z vitríny?

Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Skla z virín si nechávám řezat naprosto běžně. Takže v tom nevidím problém.

doplněno 10.04.19 20:55:

I tak si nechávám skla do vitrín běžně řezat a nesetkal jsem se s tím, že by tam byla "tvrzená" skla. Myslím, že je třeba to vyzkoušet.

sollik*
hodnocení

Napsal jsem to špatně. Jedná se o skla z vitrín Ikea, tedy z nábytku. Prý jsou bezpečnostní a nejdou řezat?

hodnocení

0x

Zkoušel jsem řezat tvrzené sklo z vitriny. Později jsem zjistil že sklo je v tzv. bezpečnostním provedení, uřezat se nedalo

fran56ris*
hodnocení

0x

Pokud je to sklo jednoduché zřejmě jde o kalené , které se při silném nárazu ostrým předmětem rozpadne na malé kostičky..V tomto případě se řezat nedá

Jestliže jde o vrstvené sklo s bezpečnostní fólií uprostřed , to lze řezat Ovšem z obou stran ne tak jako obyčejné sklo

Řezat vrstvené sklo musí být práce pro vraha. Zkoušel jsem dělit prasklé a dostat se k tý fólii uprostřed, zvlášť pokud má víc vrstev a nechce se natáhnout, moc nejde.

hodnocení

0x

Pokud to je opravdu tvrzené, neboli kalené sklo, tak se po zakalení už nedá řezat.

Ale, že by se Ikea plácla přes kapsu a kalila skla? *ee*

sklar23
hodnocení

0x
Lze řezat vodním paprskem, ale ne každý ho doma má...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]