Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes budu k obědu dělat burgery, ale mám problém. Vždycky se mi udělají rychle venku a vevnitř jsou syrový Kupuju už předem udělané v kauflandu, mám je trochu zmáčknout aby nebyly tak tlustý? A na jaký plamen je smažit? Děkuji
Dobrý den, já už je nesmažím, ale na pánvičce vařím - zjistil jsem, že je to lepší, protože jsou šťavnatější. Takže, burger na pánev, zalít ho do jedné poloviny vodou a trochu oleje, když se začne vařit, tak nechat asi pět minut, obrátit a pět minut z druhé strany - bude propečený (provařený). A raději na menší plamen. Zdravím!
Předně je důležité vyndat je z lednice min 30 minut předem, aby se dělaly z pokojové teploty. To je základ. Uprostřed je možné je zmáčknout, aby tam byly nižší, ale nedělám to a syrové je nemám. Obecně hamburger tím jak je homogenní je nejjednodušší na přípravu na grilu. Začal bych 4 min z každé strany (cca 20mm silný) na grilu. Nevím jak je mají silné.
Pokud je děláte na pánvičce musíte dát nižší teplotu a tím delší čas nebo nechat dojít v troubě na 180°C dalších 10 min.
Je to stejné jak u stejku,
správný postup je zhruba takto:
1/ temperování - před úpravou by měla mít flákota pokojovou teplotu
2/ orestování - zhnědnutí - zlepšení chuti, křupavá kůrčička
3/ dodělání - aby ve vnitř nebyly syrové , chce to teploměr nebo zkušený hmat
4/ odpočinek - vyrovnání teplot pro lepší šťavnatost
Ty děláš špatně 3/ - po orestování je potřeba dát maso do trouby(150-180°C) nebo opékat na minimum, dokud dosáhne přesně cílové vnitřní teploty (podle preference 53-68°C)
takže máš tři možnosti, jak tvého přání docílit:
a)
koupit vpichovací teploměr
b)
vyzkoušet x pokusů, než získáš pro úpravu cit
c)
sousvide - kroky jsou zhruba takto: 3/ 2/ 4/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.