Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syrový hamburger

Od: petko55 odpovědí: 3 změna:

Ahoj, dnes budu k obědu dělat burgery, ale mám problém. Vždycky se mi udělají rychle venku a vevnitř jsou syrový :( Kupuju už předem udělané v kauflandu, mám je trochu zmáčknout aby nebyly tak tlustý? A na jaký plamen je smažit? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já už je nesmažím, ale na pánvičce vařím - zjistil jsem, že je to lepší, protože jsou šťavnatější. Takže, burger na pánev, zalít ho do jedné poloviny vodou a trochu oleje, když se začne vařit, tak nechat asi pět minut, obrátit a pět minut z druhé strany - bude propečený (provařený). A raději na menší plamen. Zdravím!

hodnocení

0x

Předně je důležité vyndat je z lednice min 30 minut předem, aby se dělaly z pokojové teploty. To je základ. Uprostřed je možné je zmáčknout, aby tam byly nižší, ale nedělám to a syrové je nemám. Obecně hamburger tím jak je homogenní je nejjednodušší na přípravu na grilu. Začal bych 4 min z každé strany (cca 20mm silný) na grilu. Nevím jak je mají silné.

Pokud je děláte na pánvičce musíte dát nižší teplotu a tím delší čas nebo nechat dojít v troubě na 180°C dalších 10 min.

kami*
hodnocení

0x

Je to stejné jak u stejku,

správný postup je zhruba takto:

1/ temperování - před úpravou by měla mít flákota pokojovou teplotu

2/ orestování - zhnědnutí - zlepšení chuti, křupavá kůrčička

3/ dodělání - aby ve vnitř nebyly syrové , chce to teploměr nebo zkušený hmat

4/ odpočinek - vyrovnání teplot pro lepší šťavnatost

Ty děláš špatně 3/ - po orestování je potřeba dát maso do trouby(150-180°C) nebo opékat na minimum, dokud dosáhne přesně cílové vnitřní teploty (podle preference 53-68°C)

takže máš tři možnosti, jak tvého přání docílit:

a)

koupit vpichovací teploměr

b)

vyzkoušet x pokusů, než získáš pro úpravu cit

c)

sousvide - kroky jsou zhruba takto: 3/ 2/ 4/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]