Nejste přihlášen/a.
V současné době je na trhu velká nabídka meteostanic, zvláště teď před vánocemi jsou jich plné letáky. Tak by mě zajímalo, jaké s nimi máte zkušenosti co se týče spolehlivosti předpovědi počasí. Koupit? Je to k něčemu? Dík za zkušenosti. Zd.
Maminka má meteostanici Hyundai a je s ní velmi spokojená. Ukáže jí vše, co potřebuje vědět, a musím říct, že i když jsem se zprvu smála paňácovi, který je tam oháknutý podle toho, jak je venku (kraťásky x kabátek x deštník/bez deštníku atd.), tak se stanice poměrně spolehlivě "trefí". Jinak jak píší přede mnou, ukazuje teplotu venku, ale i doma, máte-li tak nastaveno, vlhkost a další relevantní údaje (nevidím přístroj před sebou, takže přesněji říct nemohu). Myslím, že je to pohodlný společník a Maminka i přes počáteční skepsi jej velmi oceňuje. Ještě jedna výhoda - na displeji jsou poměrně velká čísla a kdo má potíže se zrakem, uvítá to (stejně jako Máma) - nemusíte hledat, kde vlastně ta rtuť na teploměru je. Také ho Máma dostala vánočním darem, a i když se zpočátku netvářila moc důvěřivě, nakonec je moc spokojená
Ještě k montáži - ta, co ji má Máma, jsou vlastně dvě "krabičky". Jedna (menší) se připevní na stěnu poblíž okna, aby ven dosáhl drátek s čidlem na konci. Tu druhou větší (má určitý dosah, ale je to v pohodě přes celý byt) můžete postavit, kam chcete - právě z té pak odečítáte data. V obou jsou baterie, vyplatí se koupit dobíjecí.
doplněno 01.12.09 22:20:Musím nesouhlasit s Jirbar , ale to jen dodatek.
Dík za odpovědi. Mě nejvíc zajímá právě ten panáček, co je oblečený podle počasí které předpovídá. Případně tam bývají mraky/slunko. Jak moc se mu daří předpověď. Zd.
Daří se ještě méně než v televizi. Bezdrátové čidlo s připojeným drátovým čidlem je na nic. Ztrácí se možnost relativní vlhkosti venku. To drátové čidlo je třeba na měření teploty vody v bazenu.Nabíjecí baterie?. Většinou mají samovybíjecí efekt. Tato zařízení mají malou spotřebu takže kvalitní alkalické baterie.
Nedělej si moc velké iluze o předpovědi počasí!Ta stanice ukáže teplotu,vlhkost a tlak vzduchu a maximálně ještě rychlost větru,pokud bude umistitelná venku a bude mít nějaký displej na vyhodnocení uvnitř.Ale ta už bude dražší.
Budeš muset ještě popřemýšlet, abys z toho něco předpověděl.
JABRAKA
Je to víceméně hračka a hodně záleží na tom, jak se provede počáteční nastavení ( setup). To, že bude pršet, zjistíte i pohledem ven na oblačnost. Sám jsem si koupil malou meteostanici, ukazuje čas, teplotu v místnosti, tlak vzduchu a oblačnost nebo déšť. Jako dárek by to šlo.
máme meteostanici s bezdrátovým čidlem a má jednu obrovskou nevýhodu .. tedy to čidlo. Je na baterky a v zimě (na mrazu) se baterky ukrutně rychle vybíjejí a to i ty z nejkvalitnějších. Víme tedy jakou máme teplotu a vlhkost doma .. ale venku ne. Už bych si nikdy bezdrátové čidlo nekoupil :o(
Blbost. Zatím co jsem viděl tak k bezdrátovému čidlu se též nechá připojit drátové čidlo které se dá z okna ven. Bezdrátové čidlo je pak v interiéru a hlavní stanice třeba v jiné místnosti. Pouze se ztratí možnost měření relativní vlhkosti v exteriéru. V tomto případě by se ovšem relativní vlhkost, které je závislá na teplotě, neměla ani zobrazovat. Přesto se zobrazuje a bude to nejspíš falešný údaj. Teplotu pochopitelně měří v exteriéru.
1/ Že ani to bezdrátové čidlo nemusí být v exteriéru a při tom měří venkovní teplotu připojeným drátovým čidlem.
2/ Jeden příspěvek tvrdí že čilo umístěné venku mu nedělá problém. Nemém ověřeno
3/ Baterie při nízké teplotš se nevybije, pouze dočasně ztrácí kapacitu
pokud se baterie nevybije, ale dočasně ztrácí kapacitu je zcela jedno, protože výsledkem je momentální nefunkčnost ext. čidla.
Jinak za ten další příspěvek díky, má pro mě vyšší hodnotu.
Většina meteostanic může připojit 3 nebo 4 externí bezdrátová čidla a v cyklu ukazuje údaj. Když máš strach z mrazu tak si dej jedno bezdrátové čidlo někde ven na chráněné místo a druhé do bytu třeba na parapet a k němu připoj drátové čidlo jehož snímač bude někde v exteriéru. A pak uvidíš zda se hodnoty shodují, popřípadě v mrazech přijdeš pouze o relativní vlhkost. Mně se ještě nepodařilo sehnat tabulku, abych vědě zda náhodou vlhkost v bytě není vyšší než v bytě, takže nemá cenu větrat. Záměrně píši vlhkost, to jest absolutní, nikoliv relativní.
a jakou stanici máte? to by asi zajímalo více zájemců, včetně mě. Mě ta naše fakt chcípá do týdne. Díky
Ptal jsem se na tu kvalitu předpovědi i proto, že jsem někde četl chválu na ty meteostanice, že na rozdíl od TV řeknou jak bude v nejbližším okolí. Jak vidno, tak je snad jistější pohled na oblohu..Když baterie ztrácejí energii venku na mrazu, co tak čidlo ponechat venku kde má být (a nepřijít o některé funkce) a do tepla umístit jen ty baterie dané do "krabičky" co se prodávají v prodejnách s elektronikou a propojit dvojlinkou s čidlem? Vyrábějí se pro různé velikosti a počet baterií, stojí pár korun. Zd.
Na čidlo venku nemá svítit slunce ani pršet. Může i částečně "fixlovat"pokud je na zdi která je ohřátá. Ty baterie "ztratí"kapacitu asi opravdu jen při třeskutých mrazech.
No tahat napájení z bytu? Nevím nevím.
S touhle je spokojenost za 900 Kč
ta samá za 1500
Tuhle teď doprodává Penny za 600 Kč. Mám dvě a stejně se částečně rozcházejí a při tom diference se mění. Jednou ukazuje jak teplotu i tlak vyšší třeba jedna z nich, jindy zase druhá. Řádově tak stupeň.
Zde uvedené 2 typy mají stejné externí čidlo. Ta poslední má barevný displej a napaječ. Nemá však průběh tlaku za 24 hodin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.