Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž kuchyně

Od: shinok odpovědí: 9 změna:

Zdravím, řeším problém s velkým osazením pracovní desky od zdi, Mám kuchyň tvar U, po složení mi po stranách vnikne mezera 4,5 cm od desky ke zdi,,, zatím nemám na zdi namontovaný žádný panel. Jak tu mezeru vyřešit? Těsnící lišty co mi poslali by překryly max 2cm mezeru. Bylo to zaměřeno technikem výrobce

Montáž kuchyně

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

A proč byste to měl řešit vy? To je snad starost toho výrobce ne? Nebo to je sektorová kuchyň? Mě když dělali kuchyň na zákazku, tak jsem jsem jim ukázal místo, několikrát je obeznámil s problémy prostoru a poradit si musí jako odborná firma sami...výsledek na 1

shinok
hodnocení

je to sektorová kuchyň. Samy jsme si to navrhli, kde jaká skříňka a tak... pak dojel technik, vše sám zaměřil a nebyl problém. Ty sříňky po smontování udají rozměr to je dané, ale mohl vědět, např. že na jednu stranu té kuchyně bude třeba udělat na míru desku , ( a né tam dát jen klasiku 60cm šířku )

shinok
hodnocení

Ješte nemám na zdi nějaký ten panel,,ale myslím že ten nabyde třeba 1cm ,, tak pořád 3,5cm díra

krtek66

tak tady není asi pomoci...nevýhoda sektorových kuchyní...pravidlo 2x měř a jednou řež je tu na místě

hodnocení

0x
To není tvůj problém. To je problém toho, kdo to měřil. Zavolej mu, ať s tím přijede něco udělat. Ono tedy, nejde s tím udělat nic jinýho, než novou desku. Nepřistupuj na žádný doplnění nějakým 9 cm kouskem.
A co skříňky? Ty jsou v pohodě? Ode zdi ke zdi? Nebo taky chybí?
shinok
hodnocení

chybý ,, minimálně 10 cm z každé strany. To by mi nakonec tolik nevadilo, jde o sektorovou kuchyn a takovy prvek aby se to treba o 10cm natáhlo nedělají. Ale tohle vše by podle mě mhol vědět ten co to zaměřuje

Se sektorem je skoro pokaždé problém.
Pracovní deska je široká 60 cm. Tudíž když dáš skříňky tak jak mají stát, nesmí být přední část včetně dvířek dále od stěny než nějakých 57 cm. Jinak se ti dostanou úchytky přes desku.
Pokud to je víc, nastává takřka neřešitelný problém.

shinok
hodnocení

0x

uznali, že to mají blbě, budou dělat novou desku a zvětšovat jednu skříňku aby se kuchyň roztáhla blíž ke zdi. Pravda, že pokud je skřínka od zdi 12cm ,, a má 50cm, tak by přečnívala před desku a to je blbost.

je fakt že kuchyn trar L se da nejak dotlačit ke zdi,,ale U tvar je třeba pořádně proměřit ...

díky za reakce..

Ono, u všeho je třeba řádně měřit.
Když jsem ještě kdysi dělal kuchyně, tak oměřeno bylo do půl hodiny. Ovšem potom to bylo na hodinu, spíše na dvě, domluvit s majitelkou co a jak udělat. Představivost je bohužel dost malá a často se v dílně ledacos předělávalo. Neb panička to sice viděla na fotkách, bylo jí vysvětleno co a jak funguje a jak to chodí a když se to montovalo, někdy i s pláčem vysvětlovala, že si to nedovedla představit a teď když to vidí hotový, tak to není není podle představ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]