Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískajici zachod

Od: janmach odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, nemá někdo z Vás zkušenost s pískajicím záchodem? Mám vestavěný záchod a z nepouštěcí nadrzky jde pískot. Když spláchnu, tak zvuk ustane, ale za nedlouho ( cca hodina ) zase si začne jakoby odfukovat. Je to velmi hlasité. Děkuji za odpověď. Doopravdy si s tim nevím rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

vyměňte napouštěcí ventil.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, řekl bych, že z nádržky nepatrně protéká voda do WC a napouštěcí ventil ji do nádržky v pravidelných intervalech doplňuje. Takže, zamezit protékání nádržky (zřejmě nečistota ve vypouštěcím ventilu, který nyní netěsní). Zdravím!

doplněno 07.04.19 15:18:

anonym - ano, zvuk jde od napouštěcího ventilu, protože nepatrně vodu napouští. Ovšem, kdyby byla hladina vody v nádržce stejná až do spláchnutí, tak by ventil nenapouštěl a nepískal. A ta hladina tam stejná není, protože voda odtéká vypouštěcím ventilem - tam je ta závada, která když se odstraní, tak napouštěcí ventil nebude sám vodu připouštět a pískat.

doplněno 07.04.19 15:50:

ajvn - budiž. Jde o vestavěný záchod, tak se tam snad tazatel nějak do nádržky podívá (nemám vestavěný záchod, tak netuším, jestli to jde nějak snadno a bez poškození zdi).

Dle popisu je netěsnost v napouštěcím ventilu samotném a voda (minimum) teče do mísy přepadem.

@ben: ale ten napouštěcí ventil opravdu může být vadný. Neuzavře přítok a voda pak přetéká přepadem do mísy. Takhle na dálku určit tu přesnou prvotní chybu zvládne snad jen Sybila.

janmach
hodnocení

Aha, takže buď je závada na napoustecim ventilu a nebo vypostecim, pokud jsem to dobře pochopil? Zvuk jde od toho napousteciho ventilu
Ano, může to být napouštěci ventil, který neuzavře nebo vypouštěcí, který protéká. Rozebíral jsem nedávno tekoucí Geberit, kde bylo vevnitř vše obaleno vrstvou vodního kamene. Stačilo ho oloupat, vše omýt pod vodou a pak to fungovalo bez jakékoliv výměny bez problémů. Jak rozebrat vestavný splachovač najdete na netu. Ať se zadaří

janmach
hodnocení

Vyměnil jsem jak napousteci, tak vypouštěci vetil a furt to píská, ale o trošku míň. Další rada by nebyla?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]