Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení podrážky boty

Od: ok® odpovědí: 19 změna:
Prosím vás, o radu kterým z těchto lepidel by bylo nejlepší a nejúčinnější zalepit podrážku boty( je to nějaká směs gumy a nějaká pěna nebo něco lehkého)
Děkuji

Lepení podrážky boty
Lepení podrážky boty #2
Lepení podrážky boty #3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je mi to líto, už z nějakých životních zkušeností poradím to, že je to na vyhození...

Jinak použij na pokus jakékoliv lepidlo, třeba chemoprén, ale musíš dodržet pečlivě návod! A to je natřít spoje na obou stranách a nechat cca 10 minut zavadnout a pak k sobě silně přimáčknout a nechat dobu zaschnout... Bez tohoto postupu bude lepení na nic... Ale mám strach když to vidím, tak že ta podrážka už je strávená, zřejmě jsou boty staré! A podrážka se rozpadá, zkušenost z nových (deset let skladovaných ) bot...

ok®
hodnocení

No, jsou staré. Ale nejpohodlnější co jsem kdy měl, vysoká klenba apod. A vyhodit prosím neee, ale zkusím pokus a uvidím

yyy
hodnocení

1x

...jak praví ostatní - je to marné... je to marné...je to marné. *zed*

Vyhodit a to hned. Včera bylo pozdě, co na tom chceš ještě zachraňovat? *pivo*

hodnocení

0x

Běžně se boty lepí chemoprenem, ale musí to být guma, nebo kůže. To co je na obrázku, je myslím nějaký druh plastu a to asi neslepíte. Není to ani plocha, ale vypadá to dost rozdrbaně.

ok®
hodnocení

Čistá guma to není, je to nějaká odlehčená směs gumy s něčím

hodnocení

0x

Máš pěknou sestavu lepidel, ale to jedno ti chybí.

Nevím jestli je to pouze obchodní trik, ale chemopren vyrábí lepidlo přímo určené na lepení obuvi. Takže můžeš koupit správné lepidlo.

Ale jak už psali ostatní. Podrážka se rozpadá v místě, kde je největší namáhání. Tím, že to slepíš, tak prodloužíš životnost možná o pár týdnů.

ok®
hodnocení

To jsem vše vyhrabal ve sklepě, mám ještě vterinove, ale to se asi nechyta si myslím no a klasika Herkules :))
olinl

Osobně bych ty boty taky vyhodil a tím vteřinovým to klidně slep-pokud to vteřinové lepidlo co máš je kvalitnější např. BOND ( liquid ) papirnictvipavlik.cz/... -pár dní to vydrží.

ok®
hodnocení

No mám vterinove za 4.90kc

jabraka*
hodnocení

0x

Tyto boty se vyrábí vstřikováním zpěněného PVC do formy.Po opotřebení podrážky je "fertig"jde sice provizorně chemoprenem slepit zbytky podrážky,ale je to záležitost týdnů prodloužení života boty.

JABRAKA

hodnocení

0x

Přidám se k opstatním-boty jsou spíš na vyhození,jakékoliv lepení jen prodlouží jejich vyhození o pár dnů až max měsíc,dle intenzity nošení.Jinak pokud je styčná plocha aspoň kolem 50%pak zalepit chemopreném a zbytek pak vzít silikonem. Důkladně očisiti a odmastit!

planetka*
hodnocení

0x

Mě to šlo takto lepil jsem,ale pantofle : heureka.cz/...

doplněno 07.04.19 16:02:

pro:yyy nebo čtěte všechno je tam slovo ALE,že jsem lepil pantofle!Tady se radi moje třeba rada blbá,ale Vaše pane švec vůbec žádna.Samozřejmě,že boty jsou na odpis.Tak jste měl napsat jako ostatní vyhoď boty a nepsat mě,ale tazateli.

Lepení podrážky boty #4
yyy

Buď rád, že nejsi švec. Za tohle by Tě vyrazili. Nepoznáš vůbec materiál, z čeho jsou pantofle a ty křápy. Pantofle jdou lepit v pohodě. Ty křápy nikoliv.

yyy

...ta tvá rada je mu k ničemu, když jí nevyužije- nemyslíš? Lepší hned napsat ať je vyhodí.*klik*

Když tam píšeš, že ti to šlo... je to už zavádějící, né? Neříkám, že ti to nedrželo. Jemu je ale Tvá rada pořád na nic.

72mona3*
hodnocení

0x

Když to vezmu polopaticky, ten materiál podešve není odlepený ani uřízlý či ukopnutý. Vyloženě došlo k jeho degradaci - ztrácí soudržnost a flexibilitu. Přeloženo: stárne a rozpadá se. Takže klidně vyzkoušejte co se dá, ale stejně to bude k ničemu. Asi jako když zteří gumička a praskne. Sice ji svážete, ale ona praskne hned vedle. Tak hodně štěstí s lepením ;) M.

m123*
hodnocení

0x

Prodává se přímo lepidlo na boty, ale tyto jsou na vyhození. Styděla bych se v nich vyjít ven.

ok®
hodnocení

Tak jsem zavřel očí a vybral jsem to UHU Power,

zalepil a omotal festově lepící páskou zítra večer odlepim pasku a uvidím, zad to bude držet aspon měsíc

hodnocení

0x

Taky to vidím na vyhození, ale jedno lepidlo bych ještě zkusil... A to černého Mamuta - menší balení. Pořádně dílky očistit od bahna a nečistot, odmastit a napatlat mezi ně vrstvu mamuta a něčím stáhnout. Mamut je dobře přilnavý a hlavně pružný. Ale výsledek nezaručuji! Chápu, že k nim asi máte citový vztah, ale nemá smysl spravovat něco, co je v takovém stavu.

ok®
hodnocení

Pak už jedině na chalupu na zahradu ale zase se bude noha bulat, když ta podrážka na pate je zdegenerovana

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]