Nejste přihlášen/a.
Nevím tuto problaématiku neznám,alejen malá poznámka k topolu-před X roky v aksárnách se okolo káscely přestárlé. pár nwn zda-liodborníků-tvrdili že se topol musí nařeazt na polena a naštípat za mokra,prý když vyschne jde hrozně blbě jak řezat taki štípat,tak nevím.
další k pozn Feraxe-není škoda švestkou topit? není lepší nechat na uzení? tedy pokud se udí?
Říká se, že nejlepší na topení v krbu je bříza, protože neodletují oharky. My pálíme švestku (krásně voní), borovici a další dříví, které přijde do ruky a nemáme problém. I když grilujeme na otočném grilu, není problém. Záleží na tom, jak daleko od krbu dosahuje dlažba, pro případ, že by nějaká jiskra, nebo oharek vypadnul.
Zdravím diesel
Má zkušenost s topolem je taková, krásně hoří svítivým plamenem žlutobílým jako "sluníčko" na omak i vůně je to příjemné, ovšem při topení i když bylo suché a vzduchy kamen správně nastavené a i přenastavené mi stále malinko kouřil, ale opravdu jen málo a také mi připadalo že hoří celkem rychle, připadá mi to takové "papírovější" dřevo..Je-li ZDARMA pak nad ničím neuvažujte a berte, není co řešit shoří, nějaké teplo dá nemusíte-li za to platit není o čem přemýšlet...
P.S. Olši neposoudím, tou jsem netopil, nebo netopil jen výhradně olší, protože je možné že jak jsem sbíral klacky (klest z rumišť, příkopů, okrajů cest apod.) tak mezi nimi olše byla, běžně podpaluji nebo někdy přitápím "směsí různých dřev", ale co jsem si tak všiml tak většinou v té směsi vynikl nějaký špalík větev např. ze špendlíku apod., čili takové spíše asi polotvrdé dřevo prostě o něco déle hořelo a hřálo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.