Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetřování zavlhlého betonu

Od: rodic odpovědí: 9 změna:

Ve čtvrtek mi položili na balkon zavlhlý beton a přikryly ho plachtou. V pátek jsem ho kropil vodou do té doby, než přestal pojímat vodu. Dneska jsem na jedním místě zkoušel a opět hodně vsakuje vodu, mám ho tedy znovu prolít a nebo stačí jen trochu pokropit. Jde mi o to, aby beton správně vyzrál a co jsem četl, tak k tomu potřebuje hydrataci.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

polévat a polévat aby nezhořel

rodic
hodnocení

@111 A je dobré tam dávat tolik vody, až to přestane vsakovat?

hodnocení

0x

Stačí, aby nebyl povrch suchý, aby v betonu zůstalo dostatek vody na chemickiu reakci, nacucaný být nemusí.

hodnocení

0x

V tomto počasí je to zbytečnost.Kropí se v když jsou horka ,nyní stači jen to přikrytí.Prolévání již vůbec není třeba jen pokropení!

rodic
hodnocení

@diesel Bylo mi řečeno, že kropit se musí, aby se nepřepálil.

Stačí několirát za den pokropit, aby neuschnul, ale vytvrdnul. A stačí kropit tak 2-3 dny. Podle síly vrstvy. Pokud je vrstva slabá a je na slunci, hrozí nebezpečí, že beton nezatvrdne, ale uschne. Pak by se rozdrobil. Proto se zakrývá.

Nevím jak vy ale v tomnto počasi je to zbytečnost!Pokud nevíte tak to netvrďte.

To je letitá zkušenost. I v takových dnech, jako nyní, je na slunci i přes dvacet stupňů.

Píšu potřetí- moje letité říkají že je to v tomto počasí,při těchto teplotách zbytečnost-tím spíše jak píše tazatel-beton je přikrytý!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]