Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zjistil jsem, že mi vyskakuje tepelná pojistka u bojleru, takže ji vždycky musím zamáčknout, aby bojler začal topit, ale ona po chvíli vyskočí zase. Jak zjistím čím to je? Jistě asi to chce vyměnit tu tep. pojistku, ale mohlo by to dělat i něco jiného? Nějaký zkrat v něčem jiném nebo tak, díky kterému ta pojistka vyskakuje? Nerad bych zbytečně objednal tu pojistku a pak zjistil, že je to něčím jiným.
Předem děkuji za odpovědi
Nejspíš to vypadá na vadný termostat. Jeho funkci si ověříte nastavením na nízkou teplotu a pokud i přesto bude voda horká, je termostat vadný, bojler se přehřívá a ta pojistka je tam právě proto, aby ho vypnula dřív, než se začne voda vařit. Také ale může být vadná ona pojistka, v tom případě by vypadávala i při nízké teplotě vody.
a nebo je bojler plný vodního kamene, a voda neochlazuje správně čidlo jak termostatu tak pojistného termostatu.
Demontovad přírubu, odstranit vodní kámen, samozřejmě zavřít vodu, co je v bojleru vypustit, vypnout pojistky , přezkoušet že je bez napětí a pak teprve demontovat. Jestli si na to netroufáte, tak servisáka do domu..
já netvrdím, že se dotýkají, jen že jsou nedostatečně chlazeny, byvše obaleny vodním kamenem... plhal.pavel.sweb.cz/...
ale jak se předně můžou ohřívat, když jsou obaleny vodním kamenem? To nejsou zdroje tepla, takže kdyby něco, tak se teplo špatně dostane k nim a tedy později zareagují, ne že budou reagovat předčasně.
mikihans - Ale ono je to opačně. Vodní kámen na termostatu brání přenosu tepla z vody na termostat, ten tím pádem nevypne topení a voda se následně přehřeje.
Jarin - to máte sice pravdu, ale v tom případě by se přehřálo topné těleso, nikoliv voda okolo něj a následně pojistka.
Já měl zkrat - propálenou topnou spirálu...
Zavolejte si servis, pokud nezvládnete demontovat sám... Je to o uzavření vody, vylití vody (podle typu bojleru) a výměně tělesa. Samozřejmě může být důvod i jiný, takže servis v ten den přijede a opraví - ale vy můžete řešit svépomocí několik dnů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.