Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
na radiátoru (deskový Korado) se mi asi podařilo strhnout šroubek odvzdušňovacího ventilu, lehce se protáčí. Téct to neteče, ale stejně bych pro jistotu chtěl ventil vyměnit. Otázka zní jaký rozměr ventilu mám koupit, když znám jen rozměr šestihranu - 22mm viz fotka. Dále se chci zeptat zdali se nechá ventil vyměnit bez vypouštění vody - radiátor má vespod připojovací armaturu s červíky (opět viz foto). Dá se těmito radátor uzavřít, odvzdušňovákem vypustit vodu z vrchu radiátoru a normálně jej za provozu vyměnit? Ptám se možná hloupě tak mě to promiňte. Děkuji předem za rady.
1/2"
Pripojovací ventil je uzatvárací. Uzatvára sa otáčaním oboch červíkov doprava až na doraz. Počítajte, o koľko otáčok ste s nimi otočili a hodnotu si poznačte (s presnosťou na 1/4 otáčky), aby ste vedeli vrátiť nazad pôvodné prednastavenie prietoku. Možno s nimi pôjde otočiť len o 90 ° pre úplné uzatvorenie. Stretol som sa s rôznymi prevedeniami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.