Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broušení betonové podlahy

Od: hap odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda je nutné broučení po odlití betonové podklahy, která je perfektně rovná a bude se na ni pokládat dlažba. řemeslník mi tvrdí, že se mu přebrousit před pentrací. Je to pravda?

Děkuji za pomoc

S pozdravem

HAP

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaslad*
hodnocení

1x

"řemeslník"/ pseudoobkladač pěkně kecá a nejspíš chce vytáhnou prachy za (zbytečné) vícepráce

figurek*
hodnocení

0x

já si myslím, že broušení betonu nemá s penetrací nic společného. V případě nutnosti se brousí větší nerovnosti. Menší nerovnosti skryje nivelačka nebo ve vašem případě cement a dlažba.

krtek66
hodnocení

0x

a důvod svého tvrzení vám taky řekl?...samozřejmě, že nemusí..je to blbost..to by musel i on perfektně nanést celoplošně lepidlo na dlažbu, kterou pak připleskne na zem...v obojím je to zbytečné...prostě kravina...jo kdyby chtěl pokládat lino, tak to je jiná...tam vadí sebemenší nerovnost..

hodnocení

0x
Zda je nutné broučení po odlití betonové podklahy - NE je to zbytečné ,nedělá se to,i když perfektnmě rovná jak píšete nikdy není,maximálně je ideálně rovná.Řemeslník mi tvrdí, že se mu přebrousit před pentrací - Není to pravda, a běžně se nově vybetonovaný podkladní beton před dlažbou (pokládkou dlažby) NEPENETRUJE.je to zbytečné!Dle mne to není řemeslník-obkladač ale jen ...,který Vás chce nátáhnout!

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud pokládám dlažbu na betonovou podlahu,péak to jde dobře i na drobné nerovnosti.Lepidla se dává až 5-7 mm.V této toleranci se podlaha pohodlně srovná.Když uř někdo ze zákazníka vytáhne prachy za nivelizaci,pak další práce jako broušení a penetrace jsou vícenáklady.Pak stačí jen kontrolovat rovnou latí rovinnost výsledné dlažby.

re4zon
hodnocení

0x
Jak uz bylo receno, brouseni je zbytecne. Co zbytecne neni je odstraneni nesoudrznych castic, ktere na hrubem betonu muzou byt. Ale to staci zamest co nejhrubsim kostetem, pripadne stahnout skrabakem a vysat.
ingjirimares*

Všichni radilové jste vedle jako jedle. Přebroušení se provádí, když po odlití betonové mazaniny se na povrchu usadí cementové mléko.Když je betonová mazanina,cementový potěr řidší, je to běžné. Tento povlak je nutné před penetrací ubrousit,neboť v opačném případě by dlažba na podkladu špatně držela. Tedy obecně platí toto pravidlo a na stavbách se běžně provádí

jabraka*

Pár metrů dlažeb jsem už položil,a dbal jsem vždy hlavně na to,aby beton nebyl mastný,aby na povrchu nebyl prach (což stačilo vyluxovat)a nestalo se mi,že by dlažba nedržela.Když se mi zdálo,že je beton špatný,vzal jsem žulovou kostku a beton jsem s ní objel,místo vedle místa ,tím se zdrsnilPak vysavač .Penetrace je zbytečná,protože lepidlo je dost agresivní,aby se dobře spojilo s podkladem.Když máte dost peněz,tak proč se vzdát jistoty,že co kdyby přece jen ta penetrace něco zlepšila?

JABRAKA

Ano tak to bude. Už se mi to s tím cementovým mlékem a té šlupičce na vrchu taky stalo, tak už mám zkušenost :)

ingjirimares a geox - nevím tedy jaké máte stav.vzdělání a praxi,Asi děláte pak někde chyby v betonáži,jinak na to nelze nic dodatU dvou firem (u první se tyto postupy neprováděli-tehdy se kladla dlažba ještě do živého betounu a nebylo to zrovna málo hektarů co jsem, jako učni 3 ročníku pokládali)kde jsem pracoval a pracuji sejsme nikdy nemusli před pokládkou dlažby ani brousit a penetrovat? To už vůbec.
krtek66

tak já asi vrátím maturitní vysvědčení...to co tu popisuje kolega ing se odborně v rozpočtech nazývá "příplatek za stržení povrchu mazaniny tl. XX mm" a provádí se u nových betonů, na které se poté aplikuje nějaká další litá stěrka v řádech milimetrů. Pokud se na takový povrch aplikuje dlažba není potřeba takovou práci dělat a jak tu bylo zmíněno stačí vzít koště a zamést...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]