Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinovaná pračka/sušička LG - málo suší

Od: pajule1 odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

snad mi poradíte někdo. Máme pračku se sušičkou LG F94A8RDS asi čtyři roky. Měla by to být kondenzační.

lgshop.cz/...

Poslední dobou je čím dál tím víc poznat, že nesuší dostatečně dobře.

Filtr co bývá dole je vyčistěný, odpadový průtok je OK a nevím, co dál.

Kondenzátor vůbec netušim kde by mohl bejt ukrytý - v manuálu to ani nezmiňují atd...

Díky :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, ta doba by odpovídala zanesení kondenzátoru. Já jsem z toho důvodu do šroubku rozebral sušku AEG, po vyčištění zase jede jako nová.

Kondenzátor je u AEG umístěn vlevo dole za dvířky, je za dvojicí filtrů a vypadá to jako chladič auta.

I když - teď jsem našel instruktážní video - u té sušky LG je to velice hezky vymyšleno

lg.com/...

pajule1
hodnocení

díky moc. Problém je v tom, že tenhle model ve dvířkách / po stranách / zezadu / dole nic takového nemá.

To video co jsi poslal takhle mají bohužel jenom na sušičkách, na kombinované je ten otvor jenom na pravo a tam je klasický filtr na nečistoty (sítko na knoflíky :-D ) jinak prostě tam nikde nic nevidím. Jediný zespoda sundat plastový kryt a snad tam, ale to mě přijde divný... :)

sollik*

Souhlasím s promonem, že to bude zanesený kondenzátor. Nezbude než oddeklovat a podívat se. Já už jednou takhle čistil u Elektroluxu, ale to je čistě sušička, takže najít kondenzátor bylo bez problémů resp. po vyndání filtru je vidět. U té Vaší kombinace to bude uvnitř asi poněkud "nahusto" :)

pajule1
hodnocení

Ještě jednou děkuji :)

Tak se pračkosušička rozdělala z vrchnu i zezadu, mrkněte prosím obrázek.

To červené - z vrchu plné prachu, to asi teda dělalo tu zlobu. Tu nádobu ještě vyčistím zevnitř co půjde a vysaju.

Otázka zní, myslíte, že to stačí? Jinak co je to zelené to jediné trochu vypadá jak ty žebra kondenzátoru nebo tak, jinak to tam není... :-D

Kombinovaná pračka/sušička LG - málo suší
sollik*

No zkuste vyčistit co půjde a uvidíte. Na mě je to málo oddeklované abych mohl s určitostí říct zda uvnitř té šedé krabice je nebo není kondenzátor. Ale třeba se tu objeví někdo kdo už měl LG rozebranou.

pajule1
hodnocení

tak jenom pro vyřešení dotazu doplnim, že to červené jak se vyčistilo zabralo a suší teď jako nová.

děkuji každopádně velice :)

sollik*
01.04.19 21:26

Paráda *palec2*

radekh
hodnocení

0x
Za mě to samé. Ucpaný vzduchovod. Páni vývojáři tam nemohli dát filtr, který by se dal vyjmout a vyčistit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]