Nejste přihlášen/a.
Daň z nabytí 4%, platí kupující a částka není napsána v prodejní částce domu. Ale to asi víte. Pokud stavíte nový dům, daň z nabytí neplatíte, ale odložil bych si stranou min. 200 000,- Obecně platí, že by měl mít kupující v hotovosti 10% kupní ceny navíc - nemyslím tím na hypotéku, ale pro další poplatky a výdaje. Další věcí je vybavení - kuchyňská linka, nábytek, skříně, postele, tady 500 000 zmizí jako nic. Stavební úpravy pozemku počítejte tak 50000 (bez plotu), ale samozřejmě záleží, v jakém stavu ten pozemek je. A několik málo tisíc si připravte na seznamovací grilovačku se sousedy
co do papiru je jen par tisic, ale pokud nic neumite remeslnicky, tak jen solite a solite. Radce prede mnou pise o 500k apod, ja jsem koupil neobyvatelny dum bez zachodu, a zatim jsem do toho nedal vic nez 150k za 12 let a bez skrupuli to pronajmu za dost penez... socialka, podlahy, zdi, omitky, zatepleni, venkovni terasa a zdeny gril, vsechno sam, je to drina neskutecna, ale za usetrene statisice to stoji. Ne vzdy v tomto jsou chapave partnerky, ktere chteji vsechno hned, princezny. Zaplatpanbu, ze jsem tu zil sam a mohl si to rozplanovat behem let podle prijmu a ne podle toho co chce partnerka. Chlap umi zit leta i v dire a opravovat dle priorit... prvni hajzl, pak koupelna, pak pokoje jeden po druhym.
vzhledem k memu podnikani, jsem vlastne volny treba 300 dni, zachod a koupelna bylo hotovy do 2 mesicu, jako podlahu jsem dal koberec, druhy rok obestavel ytongem zdi v obrim obyvaku, kde se zdrzuji drtivou vetsinu dne, ostatni pokoje mi byly uplne jedno a v podstate jsem je opravil az kdyz se chystalo vice hromadnych navstev. Plovoucku v celem dome jsem udelal az minule leto, koberec pohoda. A ano dal jsem si ucelovou pauzu od zen a casem haluzove nasel tu nejlepsi na svete tisice kilometru odsud, proto take dum pronajmu pristi rok Praci miluju jak tu mou, tak manualni, cili ja jsem si rekonstrukci uzil a vypil litry piv, sedet na zahrade a pit pivo by me nebavilo, musim u toho neco delat. Navic, kdo rikal 12 let driny, naopak nejkrasnejsi leta v mem zivote
To jsi psal ty, o té dřině.
. socialka, podlahy, zdi, omitky, zatepleni, venkovni terasa a zdeny gril, vsechno sam, je to drina neskutecna, ale za usetrene statisice to stoji.
Jinak chtěl bych vidět tvůj dům, který jsi dokázal rekonstruovat za 150tis . Nebo možná raději ani ne, protože si to dokáži i představit. Každý má holt jinou kulturu bydlení.
chci dům,
asi Vám nerozumím nač se ptáte, páč plánujete koupit pozemek a postavit dům. Ptáte se, kolik peněz na to ostatní? Už nic, nebo se ptáte, kolik bude stát míchačka, kladívko, travní semeno, trpaslík do zahrádky, svačiny pro řemeslníky?
Nebo myslíte poplatky pro stavbu domu?
Zkuste nastínit přesněji oč Vám jde.
Hezký víkend.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.