Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji pro opravu staré skříně sehnat šrouby M9. Nevíte někdo, kdo by je mohl mít? Děkuji.
Nevím,podle čeho jste stanovili ,že je to šroub M9?Může to být i jiný,než metrický.Devítku v M sestavě nikdo nepoužívá.
JB
Jabrako,žel se mýlýš.tento rozměr bezně používá PSA na třmenech zadních brzd nekterych modelu ctr a peu.jeden takový se dá sehnat právě u Citroenu za cca 300kc/ks,ale není to obyc.ocel
Osobně jsem to řešil převrtanim a pouzitim pevnostních šroubů m10.
Pokud je ta skříň opravdu stará, z první republiky, tak klidně může mít šroub W 3/8, ten má teoreticky 9,5 mm. A takový šroub se nechá koupit.
Děkuji za odpovědi.
Rozměr jsem stanovil okometricky - šroub M8 je v závitu úplně volně, M10 tam nejde narvat ani silou. Ale máte pravdu, že metrické to nemusí být vůbec. Fotku jsem našel jednu, jsem od té skříně přes 100 km, tak nové teď hned nepořídím.
Každopádně ten šroub se má šroubovat do té obdélníkové destičky, do prostředního otvoru, takže převrtat na std závit M10 by dle mého laického pohledu šlo.
Nevíte o někom v Praze (tam jsem já) nebo Jižních Čechách (tam skříň), kdo by mi ty destičky převrtal?
Co to bude držet? Slona? Nebo něco lehkého?
Kup nějaké spešl lepidlo(tekutý kov apod.),"zalep" to, nebo vyvařit nevím a pak si to přebrus a odvrtej na díru co potřebuješ
M9 šroub není normalizivaný. Jsou to "speciály". Nechat si je maimálně udělat načerno u známého.. Hrozí mu vyhazov. Nebo legálně za draho.
A není to nějaký - e-konstrukter.cz/...
Nebo podobný?
§ 666
Výroba šroubu M9
(1) Kdo vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabídne, činí veřejně přístupným, zprostředkuje, uvede do oběhu, prodá nebo jinak jinému opatří šroub M9, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
Zkuste se zeptat v obchodě s náhradními díly na auta nebo motorky. Tam se podobné speciální závity taky někdy používají.
Ale třeba klasický M7 šroub se šestihrannou hlavou (potřeboval jsem ho do zahradnických nůžek) i s maticemi jsem koupil v železářství, neměli ho sice na skladě ale objednali mi ho a do pár dnů přišel.
Samozrejme, ze je co resit.
Pokud jde o pouhou opravu neceho bezcenneho, tak mozna OK, pokud ale treba o renovci, pak zmenou specfikace jde o znehodnoceni a cela snaha jde do kopru.
Protáhnout M9 závitníkem M10 je prasárna. Kolikpak toho závitu tam asi tak zbyde?! Aby to fungovalo, je potřeba se podívat do tabulek. Takže (bez koukání do tabulek) bych šel na M12. Ovšem pokud je to možné (viz. předchozí komentář). Já si potřebné šrouby M7x0,75 dělal na soustruhu. Kousek po kousku. Kdybych počítal jen čas, jeden mě stál tak pětikilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.