Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máme nějaká práva?

Od: duchodec odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, jsme slušní starší lidé v důchodu. Bydlíme v paneláku, v přízemí. Nad námi bydlí rodina se dvěma dětmi, které neustále dupou. Už několikrát jsme jim to říkali, oni se omluvili, ale pořád to pokračuje. Už jsme jim poslali i dopis doporučený, ale stále to nepřestalo. Psychicky už nás to vyčerpává. Myslíte, že máme nějakou šanci, aby už to konečně přestalo? Co máme dělat?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Zlámat nohy!
Bohužel s tám nenaděláte nic. Sám mám dvě děti, neustále je okřikuju, aby nelítali a nedupali - je to prakticky nemožné. Časem z toho vyrostou.
krtek66

pár facek nebo pohlavků je stále a jedině nejrychlejší a nejspolehlivější metada učení...ať si každej říká co chce...z okřikování ještě nikoho nevychovali

jurajjuraj*

mozna misto facek je prilepit k zidlim aby se nehybaly vubec, idealne zalepit usta a nos aby zbytecne nedychaly *blee*

jenda2*
hodnocení

4x

Malé děti má hodně lidí a zase takový problém to není. Spíše to vypadá na vaši přehnanou reakci. Dejte dotaz na majitele domu, zda odpovídá normám odhlučnění podlahy. Ale z obecného pohledu lidé vašeho věku jsou hákliví na kde co a položte si otázku opačně: mají i jiní svá práva? Ptal se mě důchodce, co na těch hlučných kapelách vidím, když je dechovka tak krásná... Bydlet s důchodci není někdy vůbec příéjemné. Chtějí po jiných vše a na sobě nevidí vůbec nic..

@jenda2 - lidé vašeho věku jsou hákliví na kde co... Chtějí po jiných vše a na sobě nevidí vůbec nic..
Což platí opačně i pro některé maminky a rodiny s dětmi. Ale to už je nad rámec tématu.

hodnocení

4x

Jejda, koukám a čtu, to je zla mezi lidmi.

kalamarita
hodnocení

3x

Nezmůžete toho mnoho, pokud jste si již ke zvuku vypěstovali averzi a jde o stresor, jste vůči němu citlivější..

Vy, kteří si z toho děláte srandu, nechápete, že citlivost na zvuk je individuální, pro určité lidi se z toho může vyvinout stresor, navíc zesílený nemožnosti situaci kontrolovat a to může vést až k úzkostným stavům, které si zdravý člověk nedokáže představit. Jsou lidé, kterým nevadí hlasitá hudba sousedů, a jsou lidé, které probudí a skutečně nervuje, když nad nimi někdo otevírá dveře, což časem přechází ve frustraci. Mozku je jedno, zda trauma (stresor) byla autonehoda, zneužívání, štěkající pes souseda nebo hudba, kterou denně pouštěl nenáviděný otčím - reakce je totožná, a to je třeba alespoň zkusit pochopit.

Děti do cca roku jsou velmi citlivé na hluk i ostré světlo, budete je odsuzovat stejně a "budete s nimi rychle hotoví", protože jejich CNS ještě nedokončila vývoj? Můžou si to za to vlastně sami ne, nemají být tak citlivé?

Problém českého národa je, že jsme bohužel z velké části bezohlední hlupáci, kteří špatnou náladu míchají s klinickou depresí a nedokáží pochopit, že inter-individuální variabilta nekončí u fyzického vzhledu...

A teď klidně do mě, na tento web jsem zavítal po velmi dlouhé době zcela náhodou, takže nebudu mít to potěšení přečíst si cenné odpovědi.

lm®

Souhlasím s Vámi .Ve všem.Dneska stačí vidět rodinku v supermarketu.Děti lítají mezi regály, vráží do nakupujících ,dělají brjagl,ba při tom baští nějakou oplatku vzatou z regálu.Rodiče čumí do mobilů a jsou spokojeni,že po nich děcko nic nechce... Jak se to chová doma,lze jen odhadovat.

Vychovala jsem 2 své kluky a sestra vedle v ulici měla také dva, Vyrůstali spolu.To,co dnes běžně vídáme ,by našim dětem rozhodně neprošlo . Rada : Co si ty byty prohodit?

hodnocení

0x

Co máte dělat? Přečíst si toto (určitě jste to již udělali) a zkusit se lidsky domluvit. Tady to za vás ani za ně nikdo nevyřeší a myslím, že ani řešit nechce.

Já to řešit nemíním a to samé doporučuji i ostatním rádcům. Není důvod se do toho jakýmkoli způsobem "montovat".

doplněno 28.03.19 13:48:

@libor007: Měl sis napřed přečíst téma z mého odkazu. Asi bys mluvil jinak.

doplněno 28.03.19 13:50:

@jedubabicka: Babi, je mi proti srsti radit dvěma znepřáteleným stranám. Takže podle mého názoru ať si to vyřeší sami. Lepší radu neznám.

hodnocení

0x

@duchodec - Co máme dělat?

Počkat až sousedům děti vyrostou, jako to dělám třeba já - jejich mejdanů se třeba nedožijete nebo pak budete už moci volat policii *smich*

PS - Ty děti skutečně "neustále dupou"? Že by se střídaly? *smich*

duchodec
hodnocení

Ano neustále, musíme kvůli tomu prakticky v jednom kuse bouchat do stropu ...

Nemusíte! Ale chcete a boucháte!

Chtěl bych vás za sousedy. Byl bych s vámi velmi rychle hotov.

Pro ostatní: Ti nahoře s dětmi se snaží o úpravu situace, o domluvu, o vysvětlení. Důchodci dole (podotýkám, že jsem také důchodce) nemají na domluvě zájem, oni jen rozdmychávají již tak problematickou situaci!

Tak jo... tak jsme se zasmáli... a vy šupajděte pro nové koště. To staré už musíte mít od stropu omlácené *smich2*

Babi, nemůžu jinak:*palec2**smich**palec2*

Možná, že to vyzní jako arogance, ale je to pouhé konstatování stavu- kvalita bydlení v paneláku je dána, či omezena určitými technickými parametry stavební konstrukce. Pamatuji si, z doby kdy jsem bydlel v paneláku, tak jsem ještě spal a nahoře již běhaly děti, tak jsem se kolikrát lekl kdy na mne to dítě spadne. To prostě tak je. Co mne ale vytočilo byl budík / elektrický/ , který sousedi nad námi nechali zapnutý a odjeli na dovolenou a každý den včetně sobot a nedělí budík snad 1/4 hodiny zvonil jak u nás v ložnici.Takže, zatímco běhání dětí je jejich normální činnost v bytě, tak mlácená koštětem do stropu či topení už normální není. Tj sousedi nad Vámi provedli stavební úpravy pro snížení přenosu hluku dolů, tak i Vy , pokud chcete mít větší klid můžete zaizoloval hlukově strop nebo si koupit rodiný baráček a řešit zase jiné problémy.

asd®
hodnocení

0x

Jo, z paneláku se odstěhovat. Slyšet sousedy je totiž paneláku vlastnost. Nebo si koupit byty nad sebou :D

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlépe je bydlet v paneláku,kde bydlí jen důchodci.Ovšem děti zase chodí k babičkám.

JABRAKA

Důchodci zase klepou hůlkou, nedejbože berlemi *smich*

pb®
On takový nahluchlý důchodce, co už nedokáže dodržovat normální denní režim, není taky žádné terno. Proklimbá celý den a pak se diví, že v noci nespí a pustí si v noci rádio nebo televizi nebo obojí na plné koule. A že nejsme v paneláku hluku nezabrání. Jo kolikrát jsme babce vyhodili pojistky(naštěstí jsou u nás), abychom mohli ve 2 v noci spát a ne poslouchat Šlágr.

hodnocení

0x

Bohužel neporadím, ale jedno vám řeknu. Tady vám opravdu nikdo neporadí, spíše ještě kecálkové, kteří sem chodí místo chatu, se do vás budou ještě navážet. Taky jsem měla kdysi podobnou otázku a byla jsem za blbce. Ani nevíte, jak moc vás chápu, úplně se mi udělalo blbě. Pokud se s nimi nedomluvíte, zkuste udělat aspoň nad jednou místností v bytě nějakou izolaci na stropě a zakrýt to sádrokartonem. Nebo - no, je to kravina, ale někdo si udělal akoby takový dřevěný izolovaný domeček v obýváku, aby neslyšel sousedy. Já jen doplním, že bych chtěla ty, kteří z toho mají švandu vidět, jak by se třeba vyspali po noční, když pár metrů od okna štěká pes i 8 hodin tahem. Ale je to ve dne a je to normální, že?

pb®
Ale jim neštěká pes a nejsou po noční. Jim běhají děti, což je mnohem méně na nervy jdoucí než štěkot psa, kdy je vám toho nebožáka líto, protože nevíte, co se mu děje. Děti nemohou běhat a dupat celý den bez přestání, tak jako pes štěkat. Chodí nebo budou chodit do školky a školy, jejich rodiče do práce a minimálně dopoledne bude v bytě klid. Pak vyrostou, budou z nich puberťáci a ukažte mi jediného, který ráno brzo vstává a s nadšením cupitá po bytě. Tohle dělají batolata a předškolní děti.

hodnocení

0x

Když to tu tak čtu - co postavit rezervace a věkově nesourodé skupiny od sebe striktně oddělovat? *smich*

To bude opravdu nejlepší a začala bych tím, aby se oddělovali životní zkrachovanci, jejichž jediným smyslem života je psát bláboly, protože nemají živé lidi, s kterými by se mohli bavit, od těch ostatních,. kteří jen hledají radu.

sisi, cítím v tomto textu urážku. Že to tak nemyslíte?

Jen konstatuji fakta.

toto nejsou fakta "oddělovali životní zkrachovanci, jejichž jediným smyslem života je psát bláboly"
někoho oddělovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]