Nejste přihlášen/a.
V publikacích výrobců sádrokartonu a interiérových nátěrů se píše, že na SDK není vhodný žádný nátěr (popř. další materiály/metody pro povrchovou úpravu) s obsahem vápna. Ovšem nikde jsem se už nedočetl, proč se vápno na SDK nedoporučuje. Jestli je to jen z toho důvodu, že se nedosáhne nejmodernějšího a nejúžasnějšího výsledku a nebo jestli se prostě sádra nemá s vápnem ráda (chemicky apod.) a jedno či druhé vzájemným stykem nějak degraduje. Co o tom víte, případně jaké máte zkušenosti?
Vápno-nejmodernější a nejúžasnější výsledek?Jako památkářský zedník jsem si užil vápna až až, a sám bych si ho do bytu nedal.A to pro jeho pracnost.Vylíčit pěkně vápnem,aby nebyly "kocouři" to chce hodně cvičenou ruku.Neviděl jsem amatéra, kterému by se to povedlo hned na poprvé.Nebo stačí ho namíchat hustší-a už se loupe.Čas od času s tím nějaký módní ekologista vyleze,ale nenechte se strhnout.Dnešní barvy jsou k amatérům mnohem přívětivější a s lepším výsledkem.Rozhodně vápno není takový zázrak, jak o něm někteří básní.Tenkrát prostě nic jiného nebylo.
Jistě by šlo natírat vapennou suspenzí.Sádra uvnitř sádrokartonu je natolik stabilní,že jí vápno neublíží.Ale výsledek nebude nijak dobrý.Kolikrát bys to chtěl natírat ,aby byl spodek zakrytý?A proč by se to mělo ¨dělat vápnem?Když jsou efektivnější a nakonec i levnější metody.
ProTomasG:
Alkaloidy jsou drogy a alkalické látky - vápno, hydroxydy.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.