Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím že o tomto tématu bylo již hodně napsáno, ale i tak vás chci požádat o radu. Buduji podkroví, šikminy mám zaizolované a překryté SDK. Nyní jsem přešel k podlaze. Původní skladba byla místy popraskaný betonový potěr, pískový beton s kameny, podtím škvára, hlína a jiný bordel. Výška cca 5-13 cm. Tento povrch jsem rozbil a vynosil. Nyní jsou na trámech - vzdálených od sebe 100 cm - položena původní prkna. Trámy nejsou uloženy "ve vodorovině", takže stávající prkna jsou křivá a místy se prohybají. Výškové rozdíly na podlaze jsou až 0 - mínus 10 cm. Pod pokrovím mám obytný byt, který mi to částečně vytápí, proto bych nerad izoloval. Dalším problémem je podchodná výška pod trámy, takže výška v nejvyšším bodě nemůžu zvýšit více jak 4 cm. Napadlo mne, do nejnižších bodů na stávající prkna dát podlahový polystyren a nechat to vylít anhydritem, ale nevím, zda to nebude praskat. Prosím o vaše rady, zkušenosti,...Pro představu přikládám fotografie. Celková plocha je 80 m2. Děkuji
V prvni rade bych prkna vytrhal a zkontroloval stav tramu, zejmena v miste ulozeni ve zdi. Pokud je vse v poradku, tak vysku tramu srovnat pomoci prilozek, zaklopit pomoci prken (pouze jednu vrstvu) a potom krocejova izolace a OSB. Kdyz jsem to delal ja, tak jsem vsechny tramy a prkna ocistil a natrel bochemitem.
Dobrý den,
jak už psal kolega nahoře. Ideállně Liapor (minimální vrstva 50 mm!) a potom OSB.
Podobně jsem to dělal doma před 10 lety a vš je OK. Foto zde.
Složení mám:
Nosné trámy + opravený záklop (fungicidní nátěr), Liapor (výška 50- 140 mm) OSB 22, Orsil N 30mm (kročejová izolace), OSB 18 + OSB 12 do kříže (lepeno), PVC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.