Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podkroví podlaha

Od: zemi odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

vím že o tomto tématu bylo již hodně napsáno, ale i tak vás chci požádat o radu. Buduji podkroví, šikminy mám zaizolované a překryté SDK. Nyní jsem přešel k podlaze. Původní skladba byla místy popraskaný betonový potěr, pískový beton s kameny, podtím škvára, hlína a jiný bordel. Výška cca 5-13 cm. Tento povrch jsem rozbil a vynosil. Nyní jsou na trámech - vzdálených od sebe 100 cm - položena původní prkna. Trámy nejsou uloženy "ve vodorovině", takže stávající prkna jsou křivá a místy se prohybají. Výškové rozdíly na podlaze jsou až 0 - mínus 10 cm. Pod pokrovím mám obytný byt, který mi to částečně vytápí, proto bych nerad izoloval. Dalším problémem je podchodná výška pod trámy, takže výška v nejvyšším bodě nemůžu zvýšit více jak 4 cm. Napadlo mne, do nejnižších bodů na stávající prkna dát podlahový polystyren a nechat to vylít anhydritem, ale nevím, zda to nebude praskat. Prosím o vaše rady, zkušenosti,...Pro představu přikládám fotografie. Celková plocha je 80 m2. Děkuji

Podkroví podlaha
Podkroví podlaha #2
Podkroví podlaha #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V prvni rade bych prkna vytrhal a zkontroloval stav tramu, zejmena v miste ulozeni ve zdi. Pokud je vse v poradku, tak vysku tramu srovnat pomoci prilozek, zaklopit pomoci prken (pouze jednu vrstvu) a potom krocejova izolace a OSB. Kdyz jsem to delal ja, tak jsem vsechny tramy a prkna ocistil a natrel bochemitem.

zakus*
hodnocení

2x

Dobrý den,

jak už psal kolega nahoře. Ideállně Liapor (minimální vrstva 50 mm!) a potom OSB.

Podobně jsem to dělal doma před 10 lety a vš je OK. Foto zde.

Složení mám:

Nosné trámy + opravený záklop (fungicidní nátěr), Liapor (výška 50- 140 mm) OSB 22, Orsil N 30mm (kročejová izolace), OSB 18 + OSB 12 do kříže (lepeno), PVC.

jabraka*
hodnocení

2x

Na liapor se pokládá lepená podlahová roznášecí deska Ta je tvořena dvojicí desekOSB s přesahem a lepí se specielním PVAC lepidlem do jednoho kusu celoplošně jako plovoucí deska.Stejně je vhodná,i když dražší, podlahová roznášecí deska ze sádrovláknitých desek

JABRAKA

hodnocení

0x

To co vidím, šel bych do Liaporu, osb desky, a finální podlaha. Koukněte na video o liaporu.

Nedovedu si představit Váš návrh srovnat to polyšem a anhydridem, když máte jen pár cm nad nejvyšší prkno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]