Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koncesionářské poplatky

Od: slavo® odpovědí: 13 změna:

Kdo je musí platit a za co je mi jasné.

1 - Ale zajímá mě zda settobox je považován za přijímač?

Monitor k PC za přijímač považován není.

2 - Ale kdybych settobox připojil k monitoru přes HDMI bude na monitoru obraz toho co prochází přes STB?

např.

Streamované vysílání po internetu, které lze sledovat v počítači či mobilním zařízení, poplatku nepodléhá.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano, platí se i za STB, a to i v případě, že k němu žádný monitor připojený nemáte.
Platí se totiž za zařízení, které umožňuje PŘÍJEM vysílání.
V praxi jde o jakékoliv zařízení s příjmem DVB nebo IPTV.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, za STB se platit musí. Ovšem, dobrá zpráva je ta, že za jeden poplatek můžete mít jako FO (domácnost) více zařízení, které jsou schopny příjmu TV signálu, doma i např. na chalupě či chatě. Zdravím!

doplněno 28.03.19 09:09:

slavo - chtěl jste znát správnou odpověď nebo si jen postěžovat na těžký život a poměry? Zdá se, že to druhé.

28.03.19 11:20
hodnocení

Oboje.

hodnocení

0x

Tady si to přečti.

hodnocení

Je to krásné počtení.

Takže pokud budu mít doma v "šuplíku" samotný settobox nebo televizní tuner případně televizní kartu a k nim nic taky musím platit poplatek.

To taky musím platit poplatek když mám doma součástky z nichž lze STB, tuner nebo TV kartu sestavit?

To mě vzdáleně připomíná situaci za totality kdy bylo trestné mít doma vysílačku bez povolení a stejný trest čekal když měl doma jen součástky z nichž to zařízení lze sestrojit.

Ne, platíte pouze, pokud máte zařízení, které je schopno příjmu. To samostatné součástky nejsou.
jofa*

Vyplntě čestné prohlášení, že nevlastníte žádné zařízení schopné přijímat tv signál a je to. V šuplíku můžete mít co chcete tam vám žádný nepoleze. Pokud budete zařízení provozovat a nějakým způsobem, kontrolou (nevím jak to provádějí) zjistí, že přijímáte tv signál tak jsou sankce.

re4zon
Kontrolou. Tu bych chtel videt

yyy
hodnocení

0x

Tak si ten sep top box rozdělej na součástky a platit nebudeš. Když to chceš takhle slyšet a neplatit.*pivo*

hodnocení

0x
Zajdi na poštu, řekni že nemáš ani tv ani rádio a nic platit nemusíš.

hodnocení

0x

slavo, máte doma televizi?

Děkuji

hodnocení

Mám a poplatky platím a proč jsem to tady napsal, jsem odpověděl benovi.

OK, v pořádku, klidně si postěžujte, ale užijte si při tom pěkný víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]