Nejste přihlášen/a.
Milí diskutující, protože partner je dlouhodobě v léčebně, potřebuji položit dlažbu, na řemeslníky nejsou peníze (a minulí,co u nás byli, byli jen pro zlost,hrozná práce). Chci položit dlažbu vedle domu, momentálně je tam trávník. Jsem pracovitá, fyzická práce mi nevadí. Dívala jsem se na nějaká videa, ale může mi přesto nějaký kutil poradit co nejjednodušší způsob? Eventuálně doporučit instruktážní video? Dále seznam toho co potřebuji, včetně nástrojů? Jak odhadnout množství dlaždic, které potřebuji nakoupit, máte nějaký trik jak správně měřit?Obrubník není potřeba, jde mi jen o dlaždice, na které postavíme s dětmi na léto stoleček a židle, jak jsem psala, je tu trávník, ale nevypadá to úplně pěkně, dlažba by byla vzhlednější.Děkuji moc
Každej máme jiný nároky.
Třeba soused jen strhnul drn z trávníku, nasypal asi 5 cm písku, rozhrul, srovnal do roviny a na to položil betonový dlaždice. Hotovo za odpoledne. Lopata, krumpáč, trocha písku a dlaždice.
Začal po obědě a večer už griloval u hotovýho.
Na mě by to nebylo, ale on je spokojen.
trochu srovnat teren hrabema nebo rucnim rezakem na mech (ostre hrabe, tim i bez velke prace zdecimujete travnik az do hliny), naypat pisek, stahnout lati do roviny a polozit... hotovo a do spar zamest pisek nebo presatou hlinu. Ja ani nedaval dolu pisek a jen jsem prosil hlinu, trochu dupacka, to bych neznalemu nedoporucoval, pisek je jednodussi. Ale stejne mam radeji travnik, cele leto chodim bosky.
Velikost jen zmerte strany a zavolejte si do eshopu nebo stavebnin odkud vam to privezou, kolik to bude dlazdic, nemusite si to pocitat sama, a vemte par navic, kdyby nedejboze nejaka praskla (pokud to nebude tlusta zamkova dlazba). Naradi 2m vodovaha, hrabe a neco na kopani apod a metla, teoreticky gumove kladivo, ale to nahradite treba topurkem sekery, pisku vubec nemusi byt 7cm, jen at je mekke loze pro dlazdici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.