Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje příklep u bouracího kladiva

Od: papouch01® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám vrtací/bourací kladivo (to velké) s SDS max hlavou od značky Bosch, typ GBH 5-40 DCE. Kladivo se rozběhne, jak na sekání, tak na vrtání (vrták se točí), ale nefunguje příklep. Zkoušel jsem kladivem otáčet do všech směrů, ale po příklepu ani vidu. Uměl by někdo poradit? Klidně i videonávod, cokoliv. Předem děkuji za informace.

doplněno 27.03.19 20:42:

Zdravím, děkuji za odpovědi a rady, mám bohužel další otázky :D K některým mým popisům, jsem připsal číslo z obrázku z předchozího komentáře.

Kladivo jsem rozebral, každý kus jsem vyčistil. Vše bylo zapatlané od strojovny (tam kde je píst) až po hlavu (tam kam strkám vrták), každý kousek zapatlanej mazivem, to tak má být? Až to budu skládat, mám promazat jen strojovnu a nebo opět každý kousek od strojovny až po konec hlavy?

Dále, všechny díly jsem prošel, vypadají dobře, včetně všech těsnění, což mi bohužel přidělává vrásky. Nevidím důvod, proč na kladivu nejde ten příklep. Motor normálně funguje, roztáčí ozubená kolečka, která pohání píst, vše se točí. Píst pak pravděpodobně naráží do toho mezikusu (57), který by pak měl pohybovat s koncovou (841), který způsobuje konečné klepání, nechápu kde by mohl být problém.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podívejte tady, zaměřte se na sestavu, označenou 841, 854...jsou tam o-kroužky a těsnění, problém bývá většinou tam, ale skutečný stav uvidíte po demontáži. ND koupíte v prodejnách BOSCH, alespoň u nás jsem neměl problém...Třeba díl 162:

162 - O-RING 22,5X3,5 MM BSD-1610210204.A0 1610210204 ... objednáváte podle typu kladiva, třeba tady v našem případě GBH 5-40 DCE / 3611B64000 a čísla dílu, zde č. 1610210204 (nebo tady v případě o - kroužků podle rozměrů v kterémkoli obchodě s těmito těsnícími prvky). Typové číslo vašeho kladiva najdete na štítku. Je třeba použít originální mazivo (nejlépe), nebo i slušnou náhradu. Já používám originál, i když není nejlevnější...Ještě poznatek. Někdy je výhodnější koupit celou sestavu, pokud je více dílů na výměnu, nejen těsnící prvky...

doplněno 27.03.19 06:52:

Nebo tady, pokud je vám bližší tento jazyk

doplněno 27.03.19 20:59:

Kroužky 162, 165 a taky 168, pokud budou "trochu"menší na průměru, způsobí nefunkčnost příklepu...změřte průměry v různých místech kroužku po obvodu (3,4; 4 a 3mm) a uvidíte, jaká je skutečnost. A napatlat tak, jak to bylo; nejlépe originál mazivem. A pokud se točí 73, tak pohybuje částí 856 a příklep musí fungovat...

jabraka*
hodnocení

0x

Příklep tu bývá pneumatický,takže se dívej po nějakém těsnícím prvku u pístu.

JB

hodnocení

0x

Odpověď tě nepotěší.

Pomalu a postupně musíš demontovat jednotlivé části až se dostaneš k nějaké poškozené součástce.

Já jsem asi dva roky zpátky opravoval bourací kladiva (asi značky DeWalt). Po úplném rozebrání jsem našel vysypané ložiska. Tím že se vysypaly ložiska, tak se posunula osa ozubeného převodu a převod nezabíral a při zatížení přeskakoval.

Když už jsem to rozmontoval, tak jsem vyměnil všechny ložiska a objednal jsem součástky, které byly viditelně poškozené. Oprava se mi povedla, ale originál náhradní díly a originál mazivo bylo pekelně drahé. Oprava mne stála asi 2000Kč.

hodnocení

Zdravim, omlouvam se ze zase otravuju, ale vrtačku jsem mel celou komplet rozebranou (krome el. motoru), kazdej kousek jsem ocistil, vymenil jsem ty tri tesneni a pri skladani jsem vse zase namazal origo. mazivem. Vrtacka porad dela, resp. nedela to same co predtim.
Vrtacka se toci, ale nejde priep, co s tim?

Znamená to, že jsi nepoznal poškozený díl, asi nezbyde než servis.

hodnocení

0x

Ešte raz všetko rozoberte vyčistite a do strojovne nalejte originál olej Bosch,nie mazivo,to je len na špičku sekáča a vrtáka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]