Nejste přihlášen/a.
zdravím stavaře, chystám se vyměnit podlahu v jedné místnosti,kde je dost velký provoz. Stávající podlaha je položený polystyren a na něm beton, karton, koberec. Protože je to staré asi 30 let, polystyren (kdysi dovezené zbytky z Rožnova, kde balili TV obrazovky) se propadá v místech provozu, tam kde se nechodí to jakž takž drží, a tak jsem se rozhodl, že to celé vyměnímt, skladba bude pro jednoduchost stejná. Starý polystyrén ná tloušťku 6 nebo 7 cm, na něm 4-5 cm beton. Myslíte, že mohu dát polystyren silnější abych nemusel míchat moc betonu? Nepotřebuju aby to izolovalo nebo tlumilo hluk.
Díky za nápady
J50
Neuvádíš,zda je místnost v přízemí,nebo patře.,V přízemí bych pod polystyren položil ještě hydroizolační folii,pokud tam už není,ale i tak bude zžejmě poškozená.Polystyren v patře už není třeba tak silný,naopak tam by se spíše měla použít nějaká lisovaná vlna,proti hluku.
Jako nášlapnou vrstvu vždy doporučuji sádrovláknité desky.Podlaha je rychle hotová a má výborné vlastnosti i z hlediska použití různých krytin-.Vinyl,lino,plovoučka,koberec či dlažba.
JABRAKA
barák je plně podsklepený, takže zvýšené přízemí, sádrovláknité desky jsem neznal, ale mrknul jsem na to, nevěřím, že by se po tom dalo chodit, aniž by to prasklo. Ale jinak to vypadá dobře. Po vyrourání bych položil polystyren, na to tu desku, koberec a finito. To by se mi líbilo, to zvážím. Vypadá to na tu sucho výstavbu jak psal výše pam Milan
Jarda má pravdu, opravdu ty desky jsou na podlahu vhodné a nepoprasakají. Jarda má s nimi zkušenost. Jen je třeba sdělit, že je to to nejdražší řešení.
Když to bude dělat firma,ušetří se za práci.Když si obojí udělá sám,tak záleží,jak si cení vlastní práci.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.