Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará napln v propanbutanové bombě

Od: miji odpovědí: 13 změna:

Plyn v propanbutanové lahvi asi 15 let nepouživány, dá se upotřebit k zahradnímu grilu na plyn? Nebo raději nepouživat ke grilováni potravin.Když se měni plynová bomba musí byt prázdna? Děkují

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nezbývá mi, než souhlasit s vernonem: Propan-butan, uskladněný v láhvi bude propan-butanem i za sto let. Co se "zvodnatění" týká, netuším, jak by se do hermeticky uzavřené láhve ta voda dostala. K "věkovitosti" láhve: Co by se té láhvi mělo jako za 15 let stát? Změkne působením propan-butanu? Nebo ji ta náplň prožere? Pokud se s náplní nemanipuluje, nevyužívá se a nemění, není důvod, aby se na stavu lahve jakkoli podepsala.

Takže bych ji v klidu připojil a vypotřeboval. Podotýkám, že na chatě momentálně "jedu" na 10kg láhev, která stála plná nejméně 10 let a nemám žádné problémy.

A mmch., propan-butan se dá vyrábět i ze zemního plynu.

joudic*
hodnocení

1x

Zajedte to vymenit na benzinku apod, nikdo se na to divat nebude jak stare to je a daji vam za 350 novou 10kg bombu

figurek*
hodnocení

0x

No. Asi by bylo lepší bombu rovnou vyměnit. Nechce se mi věřit, že by plyn v lahvi vydržel patnáct let. A druhá věc, i ta samotná láhev má jakousi garantovanou životnost. Ta vaše už bude mít asi po termínu.

jabraka*

Není důvod,aby se plyn nedal na gril použít.Propan i butan v lahvi sice může za mnoho let změnit složení,ale pořád to bude směs plynných uhlovodíků,schopných bezproblémového hoření.

JABRAKA

vernon
Propan-butan uskladněný v láhvi, bude propan-butanem i za sto let...

111®
hodnocení

0x

a máí-li lahev po termínu tak ji nikdo nevymění..

Mne vzali stare 10 kg PB flase bez problemov v potravinach. Je vecou plniarne ich skontrolovat, zrenovovat, spravit im reviziu, pripadne ich zlikvidovat. A ze je to v cene tych 10 kg vidiet...

hodnocení

0x

Ani bych se tak nebála toho plynu, jako věkovité lahve.

rv*
hodnocení

0x

A to si vemte, že zemní plyn, ze kterého se pb získává, leží pod zemí klidně i milióny let, cestuje špinavým potrubím pár tisíc kilometrů a pak si na tom vaříme jídlo.

lmgify

P-B se snad ze zemního plynu nevyrábí? *co* Myslel jsem, že z ropy? *zmateny**nevi*

ymikolyl

Protože jezdím na LPG, tak vím, že se vyrábí i ze zemního plynu stejně jako z ropy.

To je mi novinka že PB se vyrábí ze zemnho plynu...to by mě zajímalo jak? Co se týče staré náplně - po 15 letech "zvodnatí" a moc nehoří

hodnocení

0x

Když se měni plynová bomba musí byt prázdna?***Nikoliv, nemusí být prázdná. V podmníkách firmy HUNSGAS s.r.o. nic takového nepíšou
Klidně grilujete potraviny.

Jak se vyrábí plyn je uvedeno zde:

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]