Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plot z gabionů na hranici pozemku

Od: jarda12 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Na hranici našeho a pozemku souseda. Si soused postavil po celé délce plot z gabionu.

Je jeho povinností mít tuto zeď také dva metry od hranice jeho a našeho pozemku? A nebo jí může mít přímo na hranici?

Předem velice děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Plot dva metry od hranice? Proč? Musí ho mít na svém pozemku.

hodnocení

2x

Podle současné legislativy, plot nemusí být žádný. Pokud plot postavíte, je vaše rozhodnutí, z jakého materiálu (je to váš plot). Plot se vždy dotýká hranice pozemku.

pavelka*
hodnocení

0x
Do výšky 200cm může mít klidně betonovou zídku.

hodnocení

0x

Může ho mít na svém pozemku na úplné hranici pozemku.

Čí by bala pak ta ulička, mezi jeho plotem a hranicí pozemku? Jak by se na ní dostal?

jarda12
hodnocení

0x

Bylo mi řečeno, že se může stavět až 2m od hranice pozemku. Například, kdybych chtěl teď postavit plot jiný, tak bych ho musel nalepit na jeho gabionovou zeď. Ještě mi bylo řečeno, že se takováhle stavba, musí nechat schválit majitelem sousedícího pozemku? Zeď je vysoká cca 2 m. Ještě se obávám, že kdybych potřeboval snížit hloubku zeminy u hranice plotu, ohledně zarovnání pozemku, tak mu naruším statiku zdi. Ale podle těchto předpokladů, bych měl právo na svém pozemku udělat tento zásah. Nechci dělat potíže, ale cítím se tak znevýhodněn a nevím, kdo je v právu. Děkuji za rady.

Nevím, kým Vám to bylo řečeno, ale 2 metry je pro stavby, nikoliv pro plot.

Kdybych chtěl teď postavit plot jiný, tak bych ho musel nalepit na jeho gabionovou zeď. ***Postavíte si svůj plot vedle jeho, na svým pozemku, ale proč? Protože: Nechci dělat potíže,

...že kdybych potřeboval snížit hloubku zeminy u hranice plotu, ohledně zarovnání pozemku, tak mu naruším statiku zdi. ***ale to je na přesném snížení, co si představujete pod tím pojmem? Páč i když by byl 2 metry, tak Vaším zásahem mu můžete poškodit. Vy nesmíte poškodit svojí činnosti cizí věc.

Nechci dělat potíže, *** tak mu je nedělejte.

kdo je v právu?. ***Ale to Vám zde bylo všemi sděleno, že on je v právu.

Já si myslím, že byste měl být rád, že máte postavený plot a nemusel jste se starat a ani nic platit.

Přesně tak, soused to vyřešil za vás. A nic vás to nestojí.

jarda12
hodnocení

0x

Všem děkuji za názor. Jedná se o to, že pozemek je do kopečku. A chtěl jsem pozemek srovnat a na hranici dát například svahovky. Takhle se obávám, že bych mu narušil stavbu.

svahovky se dávájí do svahu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]