Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych si udělal kopřivový sirup, jenže ted přemýšlím čím nahradit klasický cukr, ten přece tvoří hustotu a dělá sirup sirupem. Umí někdo prosím poradit? Děkuji za odpověd.
Stévie. Je sice dražší než cukr, ale zase se jí použije daleko méně, protože víc sladí. Např zde.
ale ne kazdy ma rad tu pendrekovou pachut, kdyz to chcete mit poradne sladke. V kafi apod to vicemene preziju.
Jakékoliv náhražky cukru nejsou schopny sirup v jeho konzistenci nahradit.Nejblíž mk tomu má med,.Cukr je sladidlo na bázi sacharozy,což je složený cukr.Ten má problém při jeho rozkladu v organizmu,protože potřebuje několik fermentů ,aby vznikly oba základní cukry,glukoza a fruktoza,která jsou ihned k dispozici jako zdroj energie.Ty jsou právě k mání v medu.Je to ale dost drahý zdroj jednoduchých cukrů.Pokud se podaří sehnat samotnou glukozu,fruktozu,nebo i maltozu či jiné jednoduché cukry,pak sirup z těchto složek bude podstatně vhodnější než sacharoza.Použití SLADIDEL V POTRAVINÁŘSTVÍ JE PŘILIŠ SLOŽITÁ CHEMIE,PRO JEJÍ POCHOPENÍ JE POTŘEBA PŘEČÍST TENTO ČLÁNEK: margit.cz/...
JABRAKA
Dobrý de,
záleží proč ho chcete nahradit.
Pokud kvuli diabetu tak bych spíše volil Xilitol má stejné vlastnosti jako cukr. Ale je to hodně drahé prozdravi.cz/...
Ještě by byl vhodný CUKREN - sladidla.heureka.cz/... , nemá žádnou pachuť a je vhodný na všude, kde používáte cukr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.