Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit venkovní dlažbu(klobouk)

Od: ok® odpovědí: 11 změna:
Prosím vás, chtěl bych opravit plot a to ty vrchní "klobouky". Na podzim jsem to lepil lepidlem na klasické obklady a teď po zimě se vše odlepilo. Čím nejlépe to nalepit? Obyčejnou zdicí malou už hotovou?
Jinak cement,pisek a nějakou suchou vapennou směs mám, ale nevím ten poměr jak to namíchat pro případné zhotovení malty, dekuji

Čím přilepit venkovní dlažbu(klobouk)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Takové venkovní věci lepím zásadně cementem a případně i cementem spáruji. Rozmíchat cement s vodou na kaši. Hustotu udělat podle potřeby. Před lepením plochu trochu pokropit. Stejně tak dlaždice. Ale ještě nějaký den počkejte, až nebude taková zima.

ok®
hodnocení

jen cement a vodu, písek aby to nabralo na objemu kaše teda nepřidávat?jo?

Když chcete objem, dejte víc cementu (a nepleťte si to s betonem, tam dáváme písek). Když to uděláte dobře, tak vás to přežije. Je to běžný postup, mám tak některé části doma už desítky let. Není to můj výmysl, dělá se to tak roky.

ok®
hodnocení

ano, dobrá, děkuji

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud Vám do sloupku zatéká, protože tam jsou spáry, tak je jedno, čím budete lepit - dlouho (zimu) to nevydrží. Chtělo by to "čepici" z jednoho kusu (dlažba či betonová deska udělaná na míru), s mírným přesahem a potom už není tak důležité, čím přilepit (stačí normální malta). Zdravím!

doplněno 26.03.19 11:53:

ok - až to jednou budete dělat pořádně, tak tu "čepici" udělejte z jednoho kusu.

doplněno 26.03.19 12:18:

ok - ano, materiál není zdarma a že to má být "za hubičku" jste neuvedl. No, tak na léto to uděláte a příští rok po zimě znovu .

ok®
hodnocení

no je to po dědovi, a zůstali ty původní, tak to chci jen očistit a "přilepit"

tehda asi před 40 lety se to tak asi dělalo

nové betonové čepice taky něco stojí, cca 100 ks

ok®
hodnocení

Bene
no tak jsem chtěl prostě použít tu dlažbu co tam byla, a když tak by se vysparovala
ben®

ok - jo, já tomu rozumím. Děláte z toho, co dům dá a nechcete zbytečně investovat. Možná doma (u souseda) najdete i kus asfaltové lepenky (nebo hydroizolace) a to by mohla být "finální vrstva" - přilepit hořákem nebo lepidlem na asfalt. Potom by tam už nemohlo zatékat ani žádnou spárou.

ok®
hodnocení

Bene

přesně tak, co dům má, nebo co zbývá

o spárování mi nejde, jen jsem chtěl poradit, čím to lepit

takže žádné lepidlo na dlažbu apod. , ale cement voda!

jurajjuraj*
26.03.19 12:42
hodnocení

0x

mamut

hodnocení

0x

Rádně očistit, navlhčit, přilepit PU pěnou, třeba 60sekund, Bond, a jiné. Zvrchu spáru zatmelit, pak přetřít Izobanem. Zamezit, aby do spáry zatekla voda, páč jinak to roztrhne mráz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]